Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barbarez: Odbio sam Njemačku i sve reprezentacije iz regije zbog BiH

Preuzmite sliku

Miljenik navijača Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez gostovao je u emisiji Neuspjeh prvaka sa Mirzom Đombom.

Na samom početku “Neuspjeha prvaka” Barbarez navodi kako provodi vrijeme u zasluženoj penziji i da nema dodirne tačke sa fudbalom:

“Na relaciji sam Hamburg – Mostar, nisam uopšte u fudbalu, ugodno mi je i bez njega, imam mir, aktivno ne sudjelujem ali pratim sve.”, navodi Barabarez.

U razgovoru sa Džombom, Sergej Barbarez prisjetio se svoje prve utakmice u dresu reprezentacije. Naime, nije imao debi kakav sportisti priželjkuju, ali je od samog početka bio miljenik navijača.

“5:0 smo izgubili. To neću nikad zaboraviti. To je moj debi bio. To je tačno bilo u ljetnoj pauzi, između Rostocka i Borussije. Prva utakmica u Argentini. Protiv Argentine, a njihov zadnji test pred Svjetsko prvenstvo. Ja sam imao iz Hamburga pet presjedanja do Cordobe”, ispričao je Barbarez.

Kako kaže milion puta je pitan koja mu je najdraža utakmica u karijeri, a odgovor mu je bio uvijek isti.

“Svaka reprezentativna utakmica je bolja i draža od one klupske. To je nešto posebno. Taj naboj, ta ljubav, kako god, moja je”, ističe Barbarez.

Barbarez je otkrio da kako je odbio Njemačku i druge reprezentacije:

“Bilo je poziva iz Njemačke i svih reprezentacija u regionu jer sam “miješan”. Nikada, ni sekunde, nije bilo dvojbe za koga ću igrati. Tu sam se rodio, to je moje i izabrao sam Bosnu i Hercegovinu”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje