Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Balkanski show: Perišić strijelac, Brozović i Džeko asistenti u remiju Intera i Rome (VIDEO)

Preuzmite sliku

U sastavu domaćina je od bh. trojca krenuo samo Pjanić, Džeko je ušao u nastavku, a Zukanović ostao na klupi. I Perišić i Brozović su odigrali 90 minuta

Roma i Inter su na Olimpicu odigrali 1:1 , a time je prekinuti pobjednički niz rimske ekipe od osam uzastopnih pobjeda. Nerazzurrisu gotovo uspjeli slaviti na Olimpicu nakon sedam godina, ali je Nainggolan pogotkom u 84. minuti svojoj ekipi donio bod.

Deset minuta igre u drugom poluvremenu je trebalo Interu da dođe do vodstva na Olimpicu. Odlična suradnja dvojice Hrvata u dresu nerazzurra. Roma je izgubila loptu na sredini terena, Marcelo Brozović je poslao fantastičnu dugu loptu na desnu stranu za Ivana Perišića koji je niskim udarcem svladao Szczesnya.

Edin Džeko je u 68. minuti igre imao dvije fantastične prilike. Najprije je njegov snažan udarac glavom zaustavio Handanovič, a nešto kasnije je bh. napadač primio savršenu loptu od Salaha na desnoj strani, namjestio se na udarac, ali punom nogom pucao presnažno i visoko preko gola.

Samir Handanovič je briljirao na meču , a istaknuo se u 81. minuti kada je skinuo čistu priliku Mohamedu Salahu . Roma je do kraja ipak uspjela nagraditi svoju bolju igru i doći do izjednačenja. Odličnu su akciju u 84. minuti odigrali Nainggolan i Džeko, a na kraju je za 1:1 bh. napadač asistirao Radji Nainggolanu povratnom loptom. Možda se čini da je Džeko pokušao pucati,ali promašio loptu – kako god bilo, piše mu se asistencija.

Iako se zagrijavao od kraja prvog poluvremena, Francesco Totti  nije ušao u igru, dok je druga Romina legenda – Daniele de Rossi zaigrao u 93. minuti.

Inter je preskočio Fiorentinu na četvrtom mjestu, ali viole imaju utakmicu manje. Roma je na četiri oda od drugoga mjesta. (Goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,