Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Arbitar iz Manchestera sudit će derbi Liverpool – Man. United: Domaći navijači ljuti

Preuzmite sliku

Nakon reprezentativne pauze, predstojećeg vikenda se nastavljaju nacionalna fudbalska prvenstva, a u Engleskoj je glavna tema predstojeći vječiti derbi između Liverpoola i Manchester Uniteda o kojem se dosta polemiše zbog, za Liverpoolove navijače spornog, imenovanja sudije za taj meč, javlja Anadolu Agency (AA).

U osmom kolu engleske Premijer lige u ponedjeljak će snage odmjeriti vječiti rivali Liverpool i Manchester United, a za sudiju tog meč imenovan je Anthony Taylor, arbitar iz Manchestera koji je rođen i živi svega nekoliko kilometara od stadiona Old Trafford.

Navijači Liverpoola nezadovoljni su imenovanjem sudije i posredstvom društvenih mreža optužuju rukovodstvo Premijer Lige da želi pomoći treneru Joseu Mourinhou čija pozivcija je ugrožena, jer je u protekla četiri meča na klupi Manchester Uniteda ostvario samo jednu pobjedu.

Bivši engleski fudbalski arbitar Keith Hackett izjavo je kako niko ne sumnja u nepristrasnost sudije Taylora, ali upozorava da bi upravo taj sudija bio žrtva ukoliko dođe do neke greške u suđenju.

Taylor se ranije izjasnio da navija za nižerazredni tim Altrincham, ali čini se da mu fudbalska javnost baš i ne vjeruje, obzirom na činjenicu da i dalje živi kod stadiona “Crvenih đavola”, poznat i kao “Teatar snova”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje