Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Amer Gojak: Moramo se skupiti i iz ovoga izaći jači

Preuzmite sliku

Reprezentativci BiH se u Zenici pripremaju za prijateljski meč protiv Luksemburga (29. mart).

Naš tim je u petak poražen na Bilinom Polju od Gruzije sa 0:1, a Amer Gojak je u tom susretu igrao od prve minute za BiH.

“Svi smo očekivali da ćemo pobijediti tu utakmicu. Svjesni smo svega i trebamo da izvučemo pouku te da izađemo jači iz ovoga. U narednom meču protiv Luksemburga želimo da pobjedimo”, rekao je Amer i dodao:

“Stvaramo mnogo šansi, ali fali nam taj gol. Vidjeli ste da samo napadali i nakon što smo primili gol od Gruzije, ali nekada nam nedostaje sreće. Nadam se da će se to negdje sve vratiti. Zajedno gubimo, ali i pobjeđujemo. Moramo se skupiti i iz zajedno iz ovoga izaći jači. U utorak moramo dati sve od sebe i pobijediti Luksemburg.”

BiH će u junu igrati i mečeve Lige Nacija protiv Rumunije, Finske i Crne Gore, a Amer se osvrnuo i na ovo takmičenje.

“U timu je mnogo mladih momaka. Svako okupljanje nam mnogo znači i uvijek nešto novo naučimo. Nadam se da ćemo utakmice u Ligi Nacija odigrati na najbolji mogući način. Pokušat ćemo pokazati svoj kvalitet i nadam se da će nas i sreća malo pogledati.”

Adi Nalić će najvjerovatnije dobiti šansu za igru.

Nalić nije igrao u neočekivanom porazu BiH od Gruzije (0:1) u petka, a u današnjem obraćanju novinarima istakao je da se njegovi saigrači i on nadaju boljim rezultatima.

“Mi kao igrači imamo motivaciju da budemo što bolji. Treniramo dobro i nadamo se boljim rezultatima. Dat ćemo sve od sebe protiv Luksemburga da ostvarimo pobjedu”, kaže Nalić i dodaje:

“Krećemo od nule. Moramo dati svoj maksimum jer nema laganih protivnika. Bili smo bolji od Gruzije, ali nismo uspjeli dati gol i nažalost izgubili smo.”

Nalić je za našu A selekciju odigrao sedam utakmica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje