Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Alkohol pred totalnom zabranom u Kataru na SP?

Preuzmite sliku

FIFA se suočava s velikim pritiscima vodstva države u kojoj je konzumiranje alkohola strogo ograničeno, a time bi mogla prekršiti i multimilionski ugovor sa sponzorom.

Samo dva dana prije početka Svjetskog prvenstva, katarska kraljevska porodica vrši pritisak na FIFA-u da u potpunosti zabrani prodaju alkohola na svim stadionima, piše “Daily Mail”.

Naime, prema strogim i rigoroznim pravilima zemlje domaćina, alkohol je zabranjen na svim javnim mjestima, a organizatori SP-a napravili su izuzetaku pa će se posluživati samo u službenim fan zonama i na stadionima za vlasnike VIP ulaznica. Pivo se može popiti i u hotelu i baru ako imate 21 godinu, ali ispijanje alkohola na ulicama, trgovima i ostalim javnim površinama je zabranjeno.

Veliki FIFA-in sponzor je Budweiser koji očekuje veliku zaradu od Svjetskog prvenstva, a dodatnim ograničavanjem uveliko bi im naštetili. U slučaju zabrane, FIFA bi prekršila multimilionski ugovor s Budweiserom te bi ostala bez velike sponzorske zarade.

U slučaju da do zabrane zbilja dođe, alkohol će biti dostupan samo onima koji će utakmice gledati iz VIP lože za koju je potrebno izdvojiti 22.450 dolara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,