Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

I Messi ima ponudu iz Saudijske Arabije: Rival udara kontru zbog Ronalda najvećim ugovorom u historiji

Preuzmite sliku

Saudijci ozbiljno zagrizli zbog najboljih fudbalera svijeta

Transfer Cristiana Ronalda u Al Nasr iz Saudijske Arabije odjeknuo je kao bum u svijetu fudbala. Dobio je Portugalac najveći ugovor u historiji fudbala vrijedan 200 miliona eura godišnje.

Ronaldov transfer bio je i ozbiljan marketinški potez Al Nassra, koji je dobio gotovo 11 miliona novih pratilaca na Instagramu, ali je i čitav svet počeo da prati i piše o ovom saudijskom klubu i ligi Saudijske Arabije.

Ali, Saudijci očigledno ne žele da se zaustave na ovome. Naime, kako saznaje Mundo deportivo, najveći klub Saudijske Arabije, Al Hillal, koji je inače i najveći rival Al Nasra, pripremio je kontru svojim rivalima tako što su pripremili još unosniji ugovor za Lionela Mesija.

Messi na stolu ima ugovor vredan 300 miliona eura od strane Saudijaca.

Messiju također na kraju ove sezone ističe ugovor sa PSG-om. Iako su pregovori već počeli i navodno je usmeno dogovoren Messijev ostanak u PSG-u uz “ponudu koja se ne odbija”, ova nevjerovatna ponuda mogla bi da poremeti dogovore PSG-a i najboljeg igrača Mundijala u Kataru.

Al Hillal je inače i najtrofejniji klub Saudijske Arabije, a to je u klub koji je do sada dovodio najzvučnija imena u ovoj ligi.

Nema sumnje da bi eventualni dolazak Messija u Saudijsku Arabiju, nakon Cristiana Ronalda, fudbal u ovoj zemlji podigao na još viši nivo. (Telegraf.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje