Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ivica Kostelić zaštitno lice skijaškog kampa na Bjelašnici: Radujem se dolasku na Bjelašnicu

Preuzmite sliku

U organizaciji Skijaškog kluba Olimpic iz Sarajeva, na Bjelašnici od 1. do 4. marta bit će održan jedinstveni i otvoreni regionalni skijaški kamp za djecu “Telemach children speed camp 2021”. 

Ovaj događaj bit će svečano otvoren druženjem legendarnog hrvatskog skijaša Ivice Kostelića sa predstavnicima medija u ponedjeljak u 17 sati u hotelu ”Han” na olimpijskoj planini Bjelašnici.

“Radujem se ovom događaju koji ima za cilj promociju sporta kojem sam posvetio život. ‘Telemach children speed camp 2021’ uvršten je u zvanični kalendar Skijaškog saveza BiH te mi je zadovoljstvo što sudjelujem u izuzetno ozbiljnom projektu koji će siguran sam postati tradicionalan”, kazao je Kostelić, zaštitno lice skijaškog kampa na Bjelašnici.

”Telemach children speed camp 2021” ima za cilj promociju skijanja, sa akcentom na oblasti brzih disciplina (spust i super G), te fokus na tehničko-taktičke elemente specifične isključivo za brze discipline, javlja Anadolu Agency

Učešće su potvrdili vrhunski alpski skijaši, u ulozi promotora i edukatora Kostelić i Natko Zrnčić Dim iz Hrvatske, te profesor Stojan Puhalj iz Srbije, Rejmon Hero i Edin Terzić iz Bosne i Hercegovine.  ”Telemach children speed camp 2021” će trajati od 1. do 4. marta kada će biti održana trka, proglašenje pobjednika te uručene medalje najboljim skijašima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje