Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Claudio Ranieri: “Nema tih para za koje bi prodali Vardyja i Mahreza” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Najbolji strijelac Premier League koji je prije četiri godine igrao u petoj ligi i njegov nerazdvojni i ništa manje izvrsni saradnik koji je prvu ligu prvi put okusio prošle godine, nakon što ga je Leicester kupio za “jednu sto jedanaestinu” Torresove gaže, najtraženija su roba u Engleskoj.

Vardy i Mahrez naravno potpuno s pravom uživaju ovakav status jer najzaslužniji su zato što programiranom davljeniku u leđa gledaju svi velikani i superbogataši Premiershipa, a to su potvrdili i u sinoćnjoj Leicesterovoj pobjedi protiv Chelseaja, kojom je aktualni lider aktuelnom prvaku pobjegao na 20 bodova razlike.

Leicester je najviše zahvaljujući njima postigao gol na svih 16 prvenstvenih utakmica ove sezone, a od Vardyja, koji je pri tome poentirao 15 puta, samo je Borusssijin Pierre-Emerick Aubameyang zabio više (18) golova u pet najjačih europskih liga, ali Vardy je golom u pobjedi protiv Chelseaja došao do novog sjajnog učinka: zabio je ili asistirao na 14 uzastopnih prvenstvenih utakmica. Vardyjev ukupni učinak ove sezone do sada je 15 golova i 3 asistencije

Tako dolazimo do drugog junaka Leicesterove bajkovite jeseni 2015., Riyada Mahreza. O njemu smo danas već pisali, ali kao dokaz kako Alžirac (11 prvenstvenih golova i 6 asistencija) i Englez sjajno surađuju, podsjetimo na utakmicu deset dana prije sinoćnje.

Leicester je tada gostovao kod Swanseaja, nakon što je Vardy golom protiv Manchester Uniteda postao prvi igrač koji je postigao gol na 11 prvenstvenih utakmica zaredom u eri “Premier League”, koja je počela 1992.

Mnogi su pri tome Engleskoj podsjećali kako je u ukupnoj povijesti njihove elitne lige jedan čovjek i dalje ispred Vardyja. Irac Jimmy Dunne u sezoni 1931/32 za Sheffield United je u “Football League First Division”, kako se tada zvala prva liga, postigao golove na 12 utakmica zaredom, pa je na Vardyja bačen novi pritisak, kako mora zabiti i u Walesu ako želi postati definitivni vladar engleskih strijelaca.

Iako je Leicester i kod Swanseaja pobijedio i to 3:0, Vardy nije bio opsjednut time da zabije gol, nego je pokrenuo akciju za jedan, dok je za drugi dodao i to naravno – Mahrezu.

Ne čude zato riječi Claudija Ranierija nakon trijumfa nad Chelseajem: “Nitko ne može i neće kupti Vardyja ili Mahreza u januaru, oni nemaju cijenu, a klubovi koji ih žele nemaju tih para.(index.hr)

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje