Četvrtak, 22. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nova Viberova usluga oduševit će putnike, poduzetnike i dijasporu

Viber, jedna od vodećih svjetskih messaging platformi, najavljuje uvođenje novog pretplatničkog servisa pod nazivom Viber Local Number. Nova opcija korisnicima omogućuje korištenje lokalnog telefonskog broja, koja omogućuje kontaktiranje osoba koje uopće ne koriste Viber.

Na lokalnom broju moći će primati pozive i SMS poruke, a sve po lokalnim cijenama, bez roaming naknada, bez obzira gdje se nalazili. Poduzetnici koji često posluju na međunarodnim relacijama svojim klijentima mogu ponuditi lokalni poslovni broj na koji ih se može slobodno kontaktirati iz bilo kojeg dijela svijeta, a putnici koji često odsjedaju u drugim zemljama zaista se mogu “osjećati kao lokalci”.

U svakoj državi koju posjete mogu obavljati rezervacije smještaja, bookirati putovanja ili sređivati putne troškove, a sve jednostavnom upotrebom svojeg lokalnog broja. Pripadnici dijaspore svoj lokalni broj mogu poslati prijateljima i rodbini, kako bi održavali kontakt bez straha od velikih računa.

Viberova usluga lokalnog broja raspoloživa je globalno, a u početku će biti dostupna u Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD-u i Kanadi. Ostale zemlje redovno će se dodavati u sistem u bližoj budućnosti. Korisnici lokalnog broja putem usluge će moći primati neograničen broj poziva i SMS poruka.

Kako bi se proslavilo pokretanje usluge, Viber je za prvih 10.000 novih pretplatnika u znak dobrodošlice osigurao cijenu korištenja lokalnog broja od samo 1.99 dolara, doživotno. Standardna cijena usluge iznosit će 4.99 dolara mjesečno, a krenut će se primjenjivati nakon što prvih 10.000 pretplatnika otvori svoj račun. Usluga može biti otkazana na mjesečnoj bazi, bez dodatnih naknada.

– Prioritet nam je korisnicima pružati nove i inovativne načine za komunikaciju i druženje i uvijek nastojimo biti relevantni u kontekstu njihovih potreba i želja – izjavio je Viberov CEO Djamel Agaoua.

Viber Local Number usluga dostupna je za iOS i Android verzije Viberove mobilne aplikacije. Kako bi se pretplatili na Viber lokalni broj, korisnici u Viber aplikaciji trebaju posjetiti opciju “Više” i u sekundi ugovoriti broj. (Večernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,