Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zdrava “grickalica” koja je osvojila društvene mreže: Recept za “kukuruzna rebarca”

Preuzmite sliku

Kukuruzna rebarca posložite na pleh za pečenje i stavite ih peći 25 do 30 min na 220 stepeni, a kad ih izvadite po njima pospete izmiješane začine, jogurt, malo ulja i so.

Korisnica Mon Mack Food objavila je na TikTok-u super jednostavan i zdravi recept za kukuruzno jelo koje je odmah postalo popularno, takozvana ‘kukuruzna rebarca’ ili ‘corn ribs’. Mon Mack kaže da za njih treba samo nekoliko sastojaka i nekoliko minuta vremena za pripremu. Uz klip kukuruza trebate malo usitnjenog kima i korijandera, crvene slatke paprike, kurkume, jogurt, so i ulje, prenosi Večernji list.

@monmackfoodOk guys these are the real deal 🤤 FOLLOW for more easy recipes 🔥 #cookingvideo #tiktokfood #foodie #easyrecipes #cornonthecob

♬ Get High – Chet Faker

Prvo se, kaže ona, kukuruz očisti na krajevima, a on se još u listovima stavi na jaču temperaturu u mikrovalnu, samo na 30-ak sekundi. Kad ga izvadite, skinete mu listove i prerežete ga od vrha prema dnu (uzduž) prvo na pola, pa na četvrtine: tako da dobijete četiri duže trake.

Nakon toga u zdjeli pomiješate kumin, korijander, slatku papriku i kurkumu.

Kukuruzna rebarca posložite na pleh za pečenje i stavite ih peći 25 do 30 min na 220°C stepeni. Kad su gotova, po njima pospete izmiješane začine, dodate jogurt (ili ako vam je draže majonezu), malo ulja i sol, a možete na kraju dodati još i malo nasjeckanog mladog luka.

– Super sočno, a izvana hrskavo – napisala je jedna pratiteljica koja kaže da će odsad ‘svaki put kad ide u kupovinu namirnica na popis dodati i par klipova kukuruza. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje