Utorak, 19. Novembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Uvrstite u vaš jelovnik nešto novo: Recept za punjena pohovana jaja

Punjena jaja su jednostavno i slasno jelo koje se često može naći na stolovima za praznike i proslave. Riječ je o tvrdo kuhanim jajima koja se prerezuju napola te pune kombinacijom žumanjaka, začina i majoneze.

Ako vam je dosadio klasični recept ili želite isprobati nešto novo, punjena pohovana jaja izvrstan su izbor, piše punkufer.hr.

Šta trebate napraviti?

1. Tvrdo kuhana jaja prerežite napola. Žumanjke pomiješajte s malo majoneze, senfa, soli i papra te drugim začinima po želji. Mješavinu stavite u frižider na hlađenje.

2. Polovice bjelanjaka panirajte na uobičajan način s jajem, brašnom i krušnim mrvicama te ispržite u dubokom ulju.

3. Pohovana jaja gotova su kada dobiju zlatnosmeđu koricu. Stavite ih na papir za upijanje masnoće i nadpunite pripremljenom kremom od kuhanih jaja. Prijatno!

U YouTube videu Scrumdiddlyumptiousa pogledajte kako se sprema ovo sočno jelo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,