Punjena jaja su jednostavno i slasno jelo koje se često može naći na stolovima za praznike i proslave. Riječ je o tvrdo kuhanim jajima koja se prerezuju napola te pune kombinacijom žumanjaka, začina i majoneze.
Ako vam je dosadio klasični recept ili želite isprobati nešto novo, punjena pohovana jaja izvrstan su izbor, piše punkufer.hr.
Šta trebate napraviti?
1. Tvrdo kuhana jaja prerežite napola. Žumanjke pomiješajte s malo majoneze, senfa, soli i papra te drugim začinima po želji. Mješavinu stavite u frižider na hlađenje.
2. Polovice bjelanjaka panirajte na uobičajan način s jajem, brašnom i krušnim mrvicama te ispržite u dubokom ulju.
3. Pohovana jaja gotova su kada dobiju zlatnosmeđu koricu. Stavite ih na papir za upijanje masnoće i nadpunite pripremljenom kremom od kuhanih jaja. Prijatno!
U YouTube videu Scrumdiddlyumptiousa pogledajte kako se sprema ovo sočno jelo. (Tuzlanski.ba)