Recept dana: Fettuccine s piletinom i gorgonzolom

Uživajte u jelu koje se često nađe na talijanskim jelovnicima… Priprema U srednje velikoj tavi, na umjerenoj vatri zagrijte ulje i popržite piletinu dok ne postane zlatnožuta sa svih strana. Povremeno promiješajte drvenom kuhačom. Dodajte…

Pečene paprike: Osnovni recept i ideje za daljnju pripremu

Crvene, žute ili zelene paprike – za ovaj recept nije bitno! Koristite one paprike koje su vam okusom i izgledom najprivlačnije, samo imajte na umu da što su mesnatije, to je bolje. Priprema je jednostavna,…

Tri drevna recepta za zdravlje i dugovječnost…

Tibetanski medicinski sistem spada u najstarije na svijetu.  U liječenju se prije svega oslanja na bogatu biljnu apoteku. Pri branju plodova od kojih će biti načinjeni pazi se na sve – počevši od mjesta na…

Recepti za fini domaći pesto

Talijani se ponose pestom, a Francuzi hvale pistou. Zajednički su im sastojci – bosiljak, maslinovo ulje, bijeli luk, pinjoli i sir. Francuzi u svoju pastu dodaju nešto više bijelog luka i sira te je vole…

Recept dana: Tartelette s čokoladom i voćem

Ovo je prava poslastica za sve one koje vole slatko i voće u kombinaciji. Sastojci za 6 osoba 100 g punjenog keksa (sendvič keksi s kremom, po izboru) 50 g otopljenog maslaca 150 g čokolade…

Recept dana: Nepečeni krem kolač

Sastojci: 3 žumanjka 150 g mljevenih badema 150 g mljevenog keksa 250 g margarina 2 dl soka od narandže 100 g čokolade za kuhanje 150 g šećera 2 dl slatke pavlake 1 kesica šlag fiksa…

Recept dana: Kuglice s višnjama

Sastojci: 200 g čokolade 150 g mljevenih lješnjaka 100 g šećera u prahu 50 g margarina višnje po potrebi Za glazuru: 150 g čokolade 2 kašike ulja Priprema: 1. U odgovarajućoj posudi sjediniti omekšao margarin…

Recept dana: Piramida od višanja…

Sastojci: 1 kg očišćenih višanja 500 g lisnatog tijesta Za fil: 7 dl mlijeka 6 kašika šećera 2 pudinga od vanile 4 žumanjka 250 g margarina Za dekoraciju: 2 dl slatke pavlake 10 višanja Priprema:…

Recept dana: Piletina sa šljivama…

Kada nemate puno inspiracije i vremena, a želite goste iznenaditi sa nečim neobičnim preporučujemo piletinu s šljivama. Osim što je ukusna ova slano-slatka kombinacija je i izuzetno zdrava. Priprema Piletinu posolite i pobiberite. Zagrijte ulje…