Sastojci:
- 200 g čokolade
- 150 g mljevenih lješnjaka
- 100 g šećera u prahu
- 50 g margarina
- višnje po potrebi
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti omekšao margarin i šećer u prahu, pa umutiti mikserom.
2. Zatim dodati mljevene lješnjake i otopljenu čokoladu, te dobro izmiješati varjačom.
3. Pripremljenu smjesu ostaviti 15 min. u frižideru.
4. Kada se smjesa ohladi, oblikovati kuglice veličine oraha i u sredinu svake staviti po jednu višnju.
5. Punjene kuglice poslagati na metalnu rešetku i preliti ih otopljenom čokoladom pomiješanom sa 2 kašike ulja. Sačekati da se glazura ohladi, pa kuglice dekorisati po želji. (Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept)