Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Recept dana: Piletina sa šljivama…

Preuzmite sliku

Kada nemate puno inspiracije i vremena, a želite goste iznenaditi sa nečim neobičnim preporučujemo piletinu s šljivama. Osim što je ukusna ova slano-slatka kombinacija je i izuzetno zdrava.

Priprema

Piletinu posolite i pobiberite. Zagrijte ulje u tavi i pecite je s obje strane dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Šljive očistite i uklonite im koru. Stavite ih u lonac, dodajte šećer i kuhajte ih, neprestano miješajući, dok skroz ne omekšaju. Dodajte đumbir i kuhajte 5 do 10 minuta.  Piletinu dodajte u umak od šljiva i kuhajte još  5 do 10 minuta, dok skroz ne omekša. Izvadite je  iz lonca, poslažite na tanjire, prelijte umakom i poslužite.

Sastojci

– 2 komada pilećih prsa

– 2 šoljice  šljiva

– 1/2 šoljice  šećera

– 1/4 kašikice đumbira

– so

– biber

– 2 kašike  maslinovog ulja (Zenskiportal.ba)

  • piletinasasljivama
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,