Greške zbog kojih nam pripremljeno meso ispadne loše

Ako želite lijepu koricu na površini mesa, kao i sočnu ružičastu sredinu, najbolje bi bilo meso “odmoriti” na sobnoj temperaturi barem pola sata prije pečenja. Kvalitetan komad mesa koji je dobro termički obrađen gastronomska je svečanost…

BiH odobren izvoz pilećeg mesa u EU

Evropska komisija je na današnjoj sjednici stavila BiH na listu zemalja kojima je odobren izvoz pilećeg mesa u EU, rečeno je Srni u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.…

Piletina “prošarana” bijelim trakicama manje je kvalitetna

Zbog poveće količine proteina, bijelo meso odličan je izbor i za one koji pokušavaju izgubiti neželjene kilograme jer sadrži tek 165 kalorija na 100 grama mesa bez kože. Ipak, na nešto biste morali obratiti pozornost…

Dozvola za izvoz piletine u EU u narednih nekoliko sedmica

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je danas u Sarajevu da je Inspekcija EU za hranu i zdravlje, nakon posjete BiH krajem septembra i početkom oktobra, objavila izvještaj po kojem su četiri…

Začinite jesen: Mirisna piletina s narandžom i đumbirom

Poznato je da se piletina savršeno ljubi s narandžom, a za još bolji doživljaj dodaj đumbir i posluži s rižom! Pored toga što ćeš na tanjuru imati boje jeseni, đumbir će ti probuditi osjetila i…

Koje namirnice obavezno morate i koje nikada ne smijete prati?

Pranje određenih namirnica nekada dovodi do veće štete nego koristi. Naime, pranje vodom dovodi do širenja bakterija i mnogih drugih negativnih posljedica. Najbolji primjer su jaja. Na jaja se često stavlja posebna supstanca kako bi…