Znate li koje povrće je zdravije kuhano, a koje sirovo?

Koliko ćete hranljivih sastojaka unijeti u organizam zavisi od načina na koji spremate određene namirnice. Mnoge od njih su zdravije kada ih jedete sirove, smatra australijski nutricionista Lee Holmes. Određene namirnice kuhanjem gube hranljive sastojke,…

Najčešće greške i zablude u kuhinji

Volite kuhati, a možda i ne, ali to i nije važno jer u svakom slučaju to morate raditi ili vi ili neko od vaših ukućana. Međutim, šta ako se toliko potrudite a na kraju jelo…

Pet loših navika u kuhanju koje stalno ponavljate

Svako pravi greške dok priprema jela, a pogotovo kada se tek snalazi u cjeloživotnoj avanturi zvanoj – kuhanje. Nije problem što griješite, reći će slavni chefovi, problem je što iz tih grešaka ništa ne učite.…

Kako spasiti presoljeno jelo?

Ako ste presolili supu, gulaš ili umak, dodajte vode ili neslanog temeljca te ubacite povrće poput luka i mrkve pa nastaviti kuhati još desetak minuta. I kiselina pomaže u ublažavanju slanog okusa pa slobodno presoljenom…

Francuski trik za najmekše meso i najsočnije umake (VIDEO)

Francuzi su poznati kao jako dobri kuhari. Stoga se možete poslužiti njihovim trikom da vam meso uvijek bude mekano i sočno kao u najboljem restoranu. Cartouche revolucionaran je francuski kulinarski “izum“ pomoću kojeg se namirnice…