Koliko je zeleni krompir opasan po zdravlje?

Krompir je jedan od glavnih sastojaka u svakoj kuhinji. No, je li opasno jesti krompir koji je poprimio zelenu boju? Od zelenog krompira može vam pozliti, a što je zeleniji, to je otrovniji. Krompir zelenu…

Loše strane česte konzumacije prženih krompirića

Svakako, prženi krompirići se za mnoge nalaze među najukusnijom hranom u kojoj mogu uživati, ali ako vaša prehrana obiluje njima, ne očekujte da ćete izbjeći negativne posljedice. Naime, prema studiji objavljenoj u časopisu The American…

Čovjek koji je izmislio čips: Gost mu dva puta vraćao tanjir

U ljeto 1853. godine u zalogajnici Moon’s Lake House u Saratoga Springsu, u državi New York, Cornelius Vanderbilt, bogati vlasnik parobroda, čekao je svoju večeru. U kuhinji je pripremao George Crum, afroamerički kuhar, pekući vjerovatno…

Sjajan trik: Dva sastojka za najhrskaviji pečeni krompir

Napravite marinadu od svega nekoliko sastojka koji će krompiru dati mnoštvo okusa, ali i hrskavu teksturu kao iz najboljih restorana. Želite li uživati u lijepo pečenom krompiru koji su hrskavi izvana, a mekani iznutra? Poslužite…