Čovjek koji je izmislio čips: Gost mu dva puta vraćao tanjir

U ljeto 1853. godine u zalogajnici Moon’s Lake House u Saratoga Springsu, u državi New York, Cornelius Vanderbilt, bogati vlasnik parobroda, čekao je svoju večeru. U kuhinji je pripremao George Crum, afroamerički kuhar, pekući vjerovatno…

Sjajan trik: Dva sastojka za najhrskaviji pečeni krompir

Napravite marinadu od svega nekoliko sastojka koji će krompiru dati mnoštvo okusa, ali i hrskavu teksturu kao iz najboljih restorana. Želite li uživati u lijepo pečenom krompiru koji su hrskavi izvana, a mekani iznutra? Poslužite…

Smijemo li jesti proklijali krompir ili ga trebamo baciti?

Kako bi krompir trajao što duže, čuvajte ga dalje od luka, najbolje u kartonskoj kutiji i redovno ga pregledajte… Hljeb i krompir namirnice su koje se najčešće bacaju, no to nije uvijek nužno. Tvrdi hljeb…

Zbog zatvorenih restorana propadaju milioni tona krompira

Približava se sezona sađenja krompira, ali mnogi holandski farmeri suočavaju se sa ogromnim problemom, jer su od prošle sezone, zbog epidemije koronavirusa, ostali na zalihama milioni kilograma krompira. Restorani u Holandiji među kojima mnogi poslužuju…