Taman kad pomislite da ste probali sve što se može napraviti od krompira – pojavi se neki novi recept koji do sada niste isprobali.
Sastojci:
500 gr krompira srednje veličine
1 do 2 kašike riže
1 veća glavica crnog luka
3 čehna bijelog luka
1 do 2 svježa nasjeckana paradajza
so, suhi začin, peršun, mljevene crvena paprika
ulje ili 2 kašike masti
Priprema:
Krompir oljuštiti, pa podijeliti na pola i nožem izdubiti. Poredati u podmazanu tepsiju. Malo posoliti i začiniti.
Luk isjeći na rebarca malo propržiti na masnoći pa dodati komadiće krompira (krompir možete i izrendati) što su ostali, mljevenu crvenu papriku, rižu i sve prodinstati. Zatim dodati paradajz i sjeckani bijeli luk. Posoliti, začiniti, pa još malo propržiti.
Gotov fil staviti u svaki izdubljen krompir. Naliti vode da bude do polovine krompira.
Poklopiti i staviti u rernu da se peče pola sata pa otkriti da dobije zlatnu boju. (Vijesti.me)