Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nešto drugačije: Recept za punjeni, pečeni krompir

Preuzmite sliku

Popularno

Taman kad pomislite da ste probali sve što se može napraviti od krompira – pojavi se neki novi recept koji do sada niste isprobali.

Sastojci:

500 gr krompira srednje veličine

1 do 2 kašike riže

1 veća glavica crnog luka

3 čehna bijelog luka

1 do 2 svježa nasjeckana paradajza

so, suhi začin, peršun, mljevene crvena paprika

ulje ili 2 kašike masti

Priprema:

Krompir oljuštiti, pa podijeliti na pola i nožem izdubiti. Poredati u podmazanu tepsiju. Malo posoliti i začiniti.

Luk isjeći na rebarca malo propržiti na masnoći pa dodati komadiće krompira (krompir možete i izrendati) što su ostali, mljevenu crvenu papriku, rižu i sve prodinstati. Zatim dodati paradajz i sjeckani bijeli luk. Posoliti, začiniti, pa još malo propržiti.

Gotov fil staviti u svaki izdubljen krompir. Naliti vode da bude do polovine krompira.

Poklopiti i staviti u rernu da se peče pola sata pa otkriti da dobije zlatnu boju. (Vijesti.me)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,