Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Otac i sin nestali jučer u moru, nađeni živi na Krku

Preuzmite sliku

Otac i maloljetni sin koji su nestali jučer nakon što su se uprkos buri iz Klenovice uputili na rekreativno veslanje na dasci – tzv. supu, pronađeni su na Krku, potvrdio je za HRT lučki kapetan Darko Glažar.

“Živi su i zdravi, nađeni na obali Krka”, rekao je Glažar.

Otac i sin ukrcani su na brod Lučke kapetanije koji će ih prevesti nazad u Klenovicu.

Vezano | Kod Krka nestali Nijemac i dijete: Bili su na dasci za veslanje… 

Podsjetimo, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) od subote navečer tragala je ocem i maloljetnim djetetom, koji su nestali tijekom rekreativnog veslanja Velebitskim kanalom.

U subotu navečer u 20:40 službenici MRCC-a Rijeka zaprimili su poziv iznajmljivača rekreativnih plovila iz Klenovice, koji je javio o kašnjenju u povratku dvoje gostiju, oba državljana Republike Njemačke. Oni su oko 17 sati isplovili na dasci za veslanje (sup) u smjeru otoka Krka na kupanje.

“Informacije o svrsi i smjeru veslanja nestalih dojavitelj je saznao od supruge i majke nestalih, koji su se upustili u veslanje uprkos činjenici da je tijekom cijeloga dana u Velebitskom kanalu puhala bura“, saopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

MORH u potragu poslao avion i helikopter

Za potrebe njihovog pronalaska i spašavanja MORH je angažirao jedan avion Pilatus PC-9 te helikopter s posadom HGSS-a.

“Obalna straža Hrvatske vojske angažirala je jedan avion Pilatus PC-9 temeljem zahtjeva MRCC Rijeka za potrebe traganja i spašavanja dva njemačka državljanina na području akvatorija otoka Krka”, napisali su na Twitteru.

Srećom, sve je dobro završilo, prenosi Index.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,