Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Beogradski žigolo: “Moja najniža tarifa za noć, veća je od plate moga oca”

Preuzmite sliku

„Kad saznaju da im je gost iz Evrope koji ima pare gej, raspamete se… Od nevladinih organizacija, preko političkih partija, do biznismena, svi su me zvali na večere i podvodili strancima“

On je obrazovan – na master studijama međunarodnih odnosa. On je lijep – na ulici se za njim upadljivo okreću i muškarci i žene. I on je bogat – ima stan u elitnom beogradskom kvartu.

– Ti si… – biramo riječi i vrebamo promjenu na njegovom licu – žigolo?
– Ja sam muška kurva!

Smije se i pokazuje savršene zube. Preplanulo izbrijano lice plijeni svojom skladnošću, a zelene oči ispod visokog glatkog čela i crne kose iskre se životnom radošću.

Upoznala nas je zajednička prijateljica, a sada se srećemo drugi put. Prekinuo je odmor – ili je njemu to posao? – na francuskoj rivijeri i došao u rodni gradić na jugu Srbije jer njegova sestra slavi punoljetstvo.

U posao je ušao neosjetno: uživao je u iskušavanju moći i zavođenju sredovječnih beogradskih gospođa, a njihove poklone, parfeme, garderobu, pa putovanja prihvatao je kao prirodni izraz njihove zahvalnosti za sreću koju im pruža… da bi jednog dana odlučio da njegova nagrada više ne treba da zavisi od njihove darežljivosti. Onda je proširio ponudu, počeo je da radi i s muškarcima.

– Radim isključivo na preporuku. Moja najniža tarifa za veče veća je od plate mog oca – smije se, ali mu oči ovog puta ostaju ozbiljne. Otac mu predaje u jednoj školi.

Onda, kao da se pravda, dodaje da ima velike rashode: zbog kozmetike, vježbanja i svega što pomaže održavanju njegovog besprijekornog izgleda, pa garderoba i život na visokoj nozi uopšte… i putovanja. Tečno govori engleski, njemački, španski i francuski, i sve češće radi u Evropi. Beograd je postao malo tržište za njega.

– Još par godina, najviše pet. Posle će me mrzeti da ovo radim – kaže kao da ne želi da prizna da će ostariti. Nada se poslu u jednom našem ministarstvu. Ima tamo jake veze, sutra bi, kaže, mogao da počne da radi. Inače, nema iluzija o moralnosti svog posla, a od griže savjesti, čini se, brani se humorom.

– Kakav bi hit bila moja autobiografija… – smije se.
Jedna je žena uhvatila muža, javnu ličnost koja ne silazi sa TV ekrana, u preljubi s bebisiterkom. Da bi mu oprostila, kao što je nevjernik tražio, postavila je uslov: i ona će spavati s drugim, ali on to mora da gleda. Tu u priču, i njen krevet, uskače junak naše priče.

– Kad je ona počela da se uvija i da vrišti od uživanja, muž se rasplakao i istrčao iz sobe… – priča kroz smijeh. Posle dodaje poentu: ta je žena i ranije bila njegov klijent.

S neskrivenom porugom priča o tome kako ga u Srbiji muškarci angažuju kako bi se pred nekim strancima predstavili kao gejovi.

– Kad saznaju da im je gost iz Evrope koji ima pare gej, raspamete se… Od nevladinih organizacija, preko političkih partija, do biznismena, svi su me zvali na večere i podvodili strancima. (Blic)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,