Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tortom otrovao ljekare: Prvo su posumnjali da su zaraženi…

Preuzmite sliku

U Beču je uhapšen ljekar, porijeklom iz Srbije, zbog sumnje da je drogirao svoje kolege u zatvoru u Donjoj Austriji davši im tortu koja je bila puna otrova

Sredinom maja, mladi zatvorski psihijatar iz Beča, inače porijeklom iz Srbije, na posao je donio tortu, a njegove kolege su se razveselile zbog te geste i počastile se poslasticom, prenosi 24sata.hr.

Kasnije se utvrdilo da je torta bila otrovna i zapravo pomno smišljeni plan psihijatra da otruje kolege u bolnici, od kojih je ukupno deset njih konzumiralo tortu, piše austrijski Heute.

“Osmero ili devetoro njih su imali čudne simptome, a njih četvero ozbiljnije probleme. U početku su svi mislili da su se zarazili korona virusom… Tek sedmicu kasnije, probudile su se sumnje da ti problemi imaju veze s tortom. Ljekar koji je pojeo najveći dio završio je u bečkoj Općoj bolnici”, izjavio je direktor zatvorske ustanove u Donjoj Austriji.

Svi su se žalili na vrtoglavicu, mučninu i malaksalost, a analizom krvi pacijenta koji je primljen u bolnicu pronađeni su trgovi dva lijeka – truksal i benzodiazepam.

Otrovao kolege zbog doktorice koja ga je ignorisala?

Bečkoj policiji trebalo je neko vrijeme da skupi dovoljno tragova koji bi upućivali na mladog psihijatra, a kada su u kazneno-popravnoj ustanovi u kojoj radi s njim htjeli porazgovarati o svemu – tamo ga nije bilo.

Odmah je pokrenuta intenzivna potraga za njim i on je uhapšen u jednom kafiću u glavnom gradu Austrije.

O tome što je mladog ljekara navelo na ovako sumanuti čin još uvijek se nagađa u austrijskim medijima, iako se njegova namjera može dovesti u vezu s tim da je već duže vrijeme pokušavao stupiti u kontakt s jednom doktoricom koja ga je ignorisala. Izvor koji spominje austrijski Heute zapitao se zbog čega su se onda na udaru pomahnitalog doktora našli drugi doktori…

Inače, osumnjičeni psihijatar je iz vrlo imućne i ugledne beogradske porodice, a na početku karijere je htio postati hirurg. Međutim, promijenio je svoj interes i posvetio se drugim granama medicine. Posljednjih godina, piše Heute, bio je velika nada jer je slovio kao prilično ambiciozan čovjek. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,