Jednostavna torta od maka bez pečenja

Ova lagana torta je savršen desert koji ćete pripremiti bez upotrebe rerne, piše Ženski magazin. Sastojci: Za podlogu: 60 g keksa 2 kašike rastopljenog maslaca kašičica mlijeka Fil:      250 g maskarpone sira 150 g…

Kečap torta koja je postala hit na intenetu

Torta od kečapa osvojila je korisnike interneta.  Kaže se da dobar kuhar može ni od čega napraviti nešto. Sve što je ostalo u frižideru može se iskoristiti za pravljenje obroka dostojnog kraljeva. Pretjerivanje? Ovaj recept…

Poznati desert na drugačiji način: Torta od tiramisu palačinaka

Uživajte u neobičnom receptu modifikovanog poznatog deserta, koji donosi 24kitchen. Sastojci za palačinke: 200 ml gazirane vode, 600 ml mlijeka, 300 g brašna, 4 jaja, 1 kašika otopljenog maslaca, plus dodatno za mazanje, 40 g šećera,…

Bingo torta: Miljenica dječijih rođendana i ostalih proslava

Za ovu tortu kažu da je miljenica dječijih rođendana, ali ni odrasli nisu na nju nimalo imuni, prenosi Zadovoljna.hr. Otkrijte sve slojeve bogate Bingo torte i uživajte u finim okusima vanilije, čokolade i narandže. Bingo!…

Napravite tortu od kafe

Ako ste ljubitelj kafe, ovo je pravi slatkiš za vas! Sastojci: Za kore:  – tri cijela jajeta + 2 bjelanceta – 100 g šećera – 150 g brašna – pola kašike cimeta (ako volite) –…

Medni kolač s grčkim jogurtom i kivijem

Malo drugačiji recept za desert, sigurno vrijedi probati…  Sastojci: – Malo naribanog đumbira, – naribana korica i sok 1 limuna, – 150 ml mlijeka, – 4 jaja, – 5 kašika meda + dodatno za dekoriranje,…

Napravite osvježavajuću hladnu tortu s malinama

Ovaj kolač od malina ne zahtijeva pečenje u rerni. Međutim, bez frižidera, delikatni mliječni desert sa svježim bobicama ne može se pripremiti. Za pripremu deserta potrebno vam je 3,5 sata, a treba da znate i…

Recept za božanstvenu Triolada tortu

Zimske dane odmora i vikende možete iskoristiti za pripemu poslastice koja je veoma ukusna, a ne oduzima puno vremena, piše Ženski Magazin. Otkrivamo vam recept za božanstvenu tortu. Sastojci za koru: 40 g bijelog pšeničnog…