Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jamie Oliver želi prodati milionsko carstvo kako bi se posvetio kuhanju i pisanju

Preuzmite sliku

Najpoznatiji kuhar na svijetu Jamie Oliver razmišlja o tome da proda svoje multimilionersko carstvo kako bi se posvetio onome šta voli i u čemu uživa, a to je kuhanje i pisanje.

 • jamie-oliver2
 • Četrdesetogodišnji otac četvoro djece priznao je kako je analizirao svoj život, te da mu je previše to što vodi 51 restoran, šest brendova i digitalni TV kanal. Vjeruje se da vrijedi 257 miliona eura.

  “Razmišljam o zatvaranju ili prodaji određenih objekata i poslova. Zaista se želim koncetrisati na kuhanje i pisanje. Pokušavam se pronaći ponovo i reducirati stvari koje radim”, rekao je Jamie.

  Poznati kuhar ima udjela i u magazinima, aparatima za kuhanje, umacima, maslinovom ulju, pa čak i peći za drva.

  “Kada sam počinjao, kuhanje se smatralo poslom žena, ali sada se sve promijenilo. Djevojke su uvijek bile uz mene, muškarci me ne vole baš mnogo. Oni žele brzi vodič za kuhanje i ne vole raditi mnogo. Morali smo restruktuirati naš sadržaj i staviti krajni rezultat na početak showa kako bi znali šta prave, umjesto na kraj”, rekao je.

  Jamie je poznat i po tome što se izborio za zdrave školske obroke širom SAD-a, a sada je na redu i Velika Britanija.

  “Ne pokušavam stvoriti savršen svijet, to bi bilo dosadno. Samo želim pokazati ljudima da imaju izbor”, poručio je. (klix)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje