Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vježba prije izlaska u štiklama: Palcem pišite slova abecede

Preuzmite sliku

Povremeno hodanje u visokim petama jača listove. Prije izlaska u njima, napravite vježbu abecede. Palcem ocrtavajte slova pa tako očvrsnite gležnjeve

Kako bi nošenje cipela s visokim potpeticama bilo što bezbolnije, pripremite stopala vježbom istezanja. Oslonite se rukama o zid nogom ispred noge te rukama “gurajte” zid nježno rastežući listove i tetive u stopalu. Listove istežite tako što ćete držati oba stopala na podu, a leđa ravno te gurajući kukove prema zidu. A kako biste u potpeticama hodali što elegantnije, držite se osnova lijepog hodanja, modela i modne savjetnice Moe Kelso.

  • U štiklama uvijek stojte uspravno i ne naginjite se unaprijed. Uvucite trbuh, a iskoristite kvadriceps kako biste zakoračili. Neka se prsti zadnji odvoje od poda. Zatim lagano stanite na petu kao da ćete je na pod spustiti s prstima – kaže Kelso. U njima otiđite u trgovinu ili po dijete u školu kako biste vidjeli jesu li udobne te hoćete li u njima izdržati cijelu noć. Od visokih potpetica kičma se krivi unazad te izaziva bol u donjem dijelu leđa. Zato sjedite svakih 20 minuta, a bol spriječite i uspravnim držanjem.

  • Izravnajte ramena i izdužite leđa te težinu rasporedite na oba stopala. Osim što noge u cipelama na petu od deset cm izgledaju duže i mršavije, povremeno hodanje u njima jača listove, a prije izlaska u štiklama, napravite vježbu abecede. Palcem ocrtavajte slova pa tako očvrsnite gležnjeve. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,