Subota, 27. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uvijek dotjerana i našminkana: Ona ima lice Barbike, ali može da podigne 180 kilograma (VIDEO)

Preuzmite sliku

Ona ima 18 godina, porijeklom je iz Rusije, može da podigne tegove teške i do 180 kilograma, na Instagramu ima 23.000 fanova. Ovo je priča o Juliji Vins.

 • julia-vins2
 • – Ljudi me znaju kao mišićavu Barbiku, volim to poređenje, lijepo je. Imam ove krupne, divne oči, nosim šminku, ali sam u isto vrijeme veoma snažna – rekla je Julia.

  Kako je dodala, ona namjerava da postane još snažnija. Julia je istakla da je izgled svakog od nas naš izbor, ona želi da bude ovakva.

  – Da budem iskrena, momci kojima se ne dopada moja građa su samo ljubomorni- rekla je ona.

  Juliu su oduvek zbog njenih crta lica upoređivali sa lutkom, u školi je bila sjajan đak, bila je talentovana za muziku, odlazila je na brojna školska takmičenja, ali je osjećala da nešto nedostaje.

  – Moje tijelo nije bilo u harmoniji sa mojim željama, nije bilo pravo za mene- rekla je ona.

  Julia je u 15. godini krenula u teretanu.

  – Nisam bila zainteresovana za sport, ali sam se osjećala izgubljeno. Pomislila sam da je treniranje u teretani način da dođem do snažnijeg tijela i samopouzdanja- ispričala je Julia.

  Kopirala je vježbe koje su radili muškarci u teretani i ubrzo otkrila svoj cilj, mišićavo tijelo. Poslije susreta sa trenerom, počela je da vježba četiri puta sedmično.

  Trener joj je odredio i način ishrane, njen dan se sastoji od pet do šest obroka, a na njenom jelovniku su jaja, piletina, riža i povrće. Dozvoljno joj je da jedan dan sedmično prekrši dijetu.

 • julia-vins3
 • Prošle godine je pobijedila na “World Powerlifting Championships” u Moskvi, gdje je ukupno u raznim disciplinama podigla 440 kilograma, u disciplini podizanje tegova iz čučnja podigla je 180 kilograma, u disciplini podizanje tegova iz bendža podigla je 105 kilograma, a u disciplini izbačaj njen rezutat je bio 165 kilograma.

  Julija se trudi da uvijek na takmičenju i treningu bude dotjerana, uvijek je našminkana i sa sređenom frizurom.

  – Volim i modu, ali je teško naći odjeću u mojoj veličini- rekla je ona.

  Ipak, Julija ne želi da njen izgled bude u prvom planu, zna da bi sve ovo postigla i da nije mišićava Barbika.

  Njeni roditelji se ne miješaju u njenu karijeru, a njen brat Sergej je često prati na trenizima.

  (zena.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,