Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trend osamdesetih je ponovo tu: Četiri idealne biljke za vaše kupatilo

Preuzmite sliku

Nemate dovoljno prostora za biljke u dnevnoj sobi? Ne morate tu da se zaustavite. Najnoviji trend enterijera je tu za vas – čuvanje kućnih biljaka u kupatilu.

Biljke u kupatilu su bile trend tokom osamdesetih godina prošlog vijeka, a sada se ovaj zanimljiv trend vratio. Kombinacija viška prostora, obično blijedog dekora i savršene vlažnosti za biljke čine vaše kupatilo savršenim mjestom.

Vaša tuš kabina ili prozorska daska je savršeno mesto za malo zelenila. Samo pazite da ne stavite biljku koja voli suh vazduh, prenose Novosti.

Spatifilum

Ovaj šareni lijepi dijamant je zaista lak za njegu. Ona voli svoju vlažnu zemlju, sjenku, ali i indirektno svjetlo – zvuči savršeno za kupatilo.

 • Ipak, najbolje je da je držite na indirektnom svjetlu, jer će previše sjenke učiniti da prelijepo šarenilo nestane sa biljke. Tako da će prostor oko prozora biti idealan.

  Monstera

  Ova impresivna, poznata ljepotica ne može biti izostavljena ni u jednoj prostoriji. Sa svojim velikim, fenestriranim listovima, ova biljka učiniće da se osjećate kao da se kupate u džungli. Ona voli da bude u vlažnom okruženju i stoga je savršen dodatak vašem kupatilu. Voli indirektno svjetlo da bi postala veća i jača.

 • Kalateja

  Ako želite da imate upečatljivu biljku koja će ispuniti vaše kupatilo, onda je ovo prava biljka za vas. Na listovima ima srebrnastu prugastu šaru. Ona ne voli jako i direktno sunce i svetlost, pa je kupatilo mjesto na kome će uživati.

 • Dracena

  Zlatne linije na lišću dracene mogu idealno da upotpune vaše kupatilo! Ovo drvo je idealno rješenje za dodavanje zelenila kada imate samo mali prozor jer voli mjesta sa delimičnom sjenkom. Zbog njenih zahtjeva za vlažnošću, kupatilo je savršeno mjesto za nju. (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,