Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kira demonstrira: Super trening za trbušne mišiće koji možete raditi bilo gdje

Preuzmite sliku

Šta vježbe za trbušne mišiće čini još boljima? Odgovor je prilagodljivost. Možete ih raditi bilo gdje i bilo kad, uz vrlo male ili nikakve pripreme.

Kira Stokes, lična fitness trenerica koja radi sa zvijezdama kao što su Candance Cameron Bure, nedavno je s pratiteljima na Instagramu podijelila kružnu vježbu u tri koraka koju možete raditi gdje god želite. Ona je, odabrala dasku za veslanje negdje na predivnoj Arubi, ali vi slobodno možete odabrati i neko stabilnije mjesto.

Kira je u svojoj objavi napisala da ovu kružnu vježbu izvodi i u teretani. Za potrebe videa izabrala je dasku za veslanje jer joj je ona još dodatno opteretila trbušne mišiće zbog svoje nestabilnosti. Kako izgleda vježba? Prije svega, budite sigurni da ste dovoljno dobro zagrijani, a vježbu zatim napravite u tri kruga bez stajanja između krugova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kira Stokes – kirastokes.com (@kirastokesfit) on

Napredni biciklistički trbušnjaci, 45 do 60 sekundi: Ovo nisu prosječni trbušnjaci. U ovoj varijaciji od vas se očekuje više pokreta, što možete vidjeti i u videu. V-podizanje, 30 sekundi: Ključ ove vježbe je da podignete gornju polovicu i pokušate prići što bliže donjoj polovici (ruke prema nogama). Leteći pas, 30 sekundi: Kira predlaže da ruke i noge držite u ispruženoj poziciji između dvije i pet sekundi. Ispruženim nogama angažirat ćete i mišiće stražnjice i trbuha.

Da biste pravilno usvojili vježbe koje trebate raditi, pogledajte video koji je Kira objavila. Kad ih apsolvirate, možete ih malo i promijeniti da vam ne dosade, ali zapamtite kako je za trbušnjake važno da sve skupine trbušnih mišića rade tokom tjelovježbe. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,