Ponedjeljak, 20. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Šest pogrešnih navika prilikom čišćenja lica

Kada je u pitanju koža lica, čišćenje i nega treba da budu na visokom nivou.

Mnoge dame misle da čiste kožu lica kako treba, ne znajući da prave kardinalne greške koje u stvari imaju negativan efekat. Da biste novu godinu započeli sa dobrom rutinom i besprijekornom kožom lica, potrebno je da promijenite navike koje ste do sada imali. Koje su to greške, pogledajte u nastavku:

Proizvod za čišćenje nanosite na mokru kožu

Ovo je u redu ako koristite formuliu na bazi pjene, ali ako je u pitanju kremasta ili uljana tekstura, onda bi trebalo da ih koristite na suvoj koži jer ćete tako očistiti bolje višak sebuma i prljavštinu sa nje, piše Ženski Magazin.

Pogrešan tip proizvoda

Bitno je da koristite proizvod koji je namijenjen vašem tipu kože. Za masniju kožu je najbolje koristiti gelastu formulu ili penu, dok je za suhu i osjetljivu najbolji izbor kremasta tekstura.

Perete lice vrućom vodom

Vruća voda može da uzburka i poveća efekat iritacije, poput rozacee. Umjesto vruće koristite mlaku, a više vremena posvetite masiranju i utrljavanju proizvoda u kožu.

Koristite peškir za čišćenje

Peškiri uglavnom imaju grubu teksturu koja može oštetiti površinu kože, dok su sa druge strane idealno mjesto za razvijanje bakterija. Izbjegavajte ih u širokom luku i koristite prste.

Maramice za čišćenje

Znamo da su one jednostavne za korišćenje, ali one nikada ne uspiju da skinu sve. Koristite ih samo u ekstremnim situacijama, kada ste baš umorni ili kada niste kod kuće, a nemate sa čime da skinete šminku.

U potpunosti sušite kožu

Od sad uvijek ostavite kožu blago vlažnom kako bi kreme i serume bolje radili i hidrirali kožu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,