Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sedam stavri koje bi putnici trebali spakovati na all-inclusive odmor

Preuzmite sliku

Idete uskoro na all-inclusive odmor sedmicu ili dvije i niste sigurni šta trebate spakovati, a šta ne, piše Traveloffpath

Bez obzira idete li u Tursku, ili neko drugo ljetovalište, ili letite, evo nekih bitnih stvari za putovanje koje trebate spakovati u svoj kofer za vaš sljedeći all-inclusive odmor, prenosi Tuzlanski.ba

1.Peškir za plažu

Umorni ste od onih glomaznih hotelskih peškira koji jednostavno upijaju sav pijesak? Za vaš sljedeći all-inclusive (ili bilo koji tip izleta) razmislite o ulaganju u jedan mani, bolji peškir.

2. Šamponi i gelovi za tuširanje

Šampon, regenerator, sapun, hidratantna krema, sve. Uštedite dodatni stres kada je u pitanju pakovanje tečnih stvari u ručnu prtljagu i spakujte malu plastičnu vrećicu čvrstih sapuna za vaš sljedeći all-inclusive odmor. Budući da je svaka avio kompanija drugačija, teško je znati količinu tečnih proizvoda koju smijete ponijeti sa sobom, pa sapun i šampon ne samo da će vam uštedjeti malo mjesta u prtljazi, već nećete riskirati da ih zaplijene kad prolazite kroz osiguranje.

3. Bluetooth zvučnik

Ne možete pogriješiti s bluetooth zvučnikom koji ćete ponijeti sa sobom na plažu ili kada se samo opuštate u hotelskoj sobi. Ako planirate provoditi puno vremena uz bazen i na plaži, podignite stvari na višu razinu i kupite vodootporni bluetooth zvučnik.

4. Probiotičke kapi

Mučnina putovanja je stvarna, ali postoje načini za borbu protiv nje. Klasični trik za putovanja jest da uvijek prije putovanja provjerite jesu li crijeva ispunjena nekim od tih dobrih bakterija. Ovo će ograničiti rizik od bolesti dok ste na putu.

5. Krema za sunčanje

Bez ovog proizvoda ne bi trebali ići na putovanje. Stoga, bitno je da odaberete kremu za sunčanje sa dobrim SPF faktorom.

6. Torba za plažu

Spakujte sve svoje dnevne stvari koje morate imati. Peškir, bocu vode, kremu za sunčanje, zvučnik…

7. Višekratna boca za vodu

Ponijeti višekratnu bocu vode na odmor odličan je način da sa sobom nosite svoja omiljena pića, a da ih pritom ohladite. Bilo da je planirate koristiti za ledenu kafu ili koktel na plaži, boca za vodu za višekratnu upotrebu bitna je stavka na popisu pakovanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,