Četvrtak, 27. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su znakovi da ste pronašli partnera s kojim ćete izgraditi stabilnu vezu

Preuzmite sliku

Istina je da ne traže svi iste kvalitete kada je riječ o partnerima.

Ono što tražite u partneru, odraz je vaše ličnosti i vaših želja kada je u pitanju veza. Naravno, većina ljudi najprije gleda na kompatibilnost. No to se može odnositi na niz stvari. Stručnjaci kažu kako je najbitnije za stabilnu i dugu vezu da su partneri kompatibilni kada su u pitanju životne, unutrašnje vrijednosti i planovi za budućnost. Ne možete graditi vezu s osobom čiji se stavovi potpuno razilaze s vašim stavovima te, također, s osobom koja želi živjeti načinom života koji vama ne odgovara.

Pazi na sitnice

Stručnjaci kažu kako su sitnice ono što je bitno i ono što traje. Ali sigurni smo da to znate i sami. Kroz male znakove pažnje, vaš će vam partner uljepšati dan i pokazati da mu je stalo.

 • Ostaje i kada je najteže

  Puno je lakše nestati kada je teško ili se pretvarati da se ništa ne događa nakon konflikta ili teške situacije. Ako je osoba spremna raditi na tome da bude bolje, razumjeti vašu stranu priče i otvoreno pričati o problemima, to znači da je predana toj vezi.

  Tretira vas jednako

  Iako apsolutno poražavajuć podatak, činjenica je da je velik broj veza onaj u kojima se partneri ne tretiraju s jednakošću. Ako primijetite da je vašem partneru vaša sreća jednako bitna, ako se vaš partner prema vama odnosi s poštovanjem i nikada se ne žali oko stvari koje čini za vas, temelj je to za čvrstu vezu.

  Potiče vas na samostalnost

  Baš kao i nejednakosti u vezi, posesivnost i ljubomora sastavni su dijelovi mnogih veza. Velika je vrlina znati pustiti partnera, poticati ga na samostalnost i osobni razvoj i rast. Ako primijetite da vas partner bodri u tome da najprije budete svoja osoba, znajte da vas neizmjerno voli i cijeni.

 • Nema neugodne tišine

  Bitan dio veze je razgovor o teškim, ali i lijepim i lakim temama. Ali, isto tako, vrlo je bitna i tišina. Ako kraj partnera možete uživati bez ijedne riječi i ako vam međusobne tišine nisu neugodne i strašne, znak je to da doista uživate jedno u drugome.

  Suosjeća i otvorenog je uma

  Psiholozi i stručnjaci za veze kažu kako su suosjećanje te otvorenost za nove izazove, nove životne situacije i promjene vrlo bitni kada je u pitanju planiranje duge i stabilne veze. Ako vaš partner bježi od novih stvari i ne osjeća empatiju, razmislite želite li nešto ozbiljno s njim.

  Tjera vas da budete bolja osoba

  Naposljetku, najbitniji je znak onaj osjećaj koji se u vama stvori kada se kraj partnera. Ako je vaš partner osoba koja vas tjera na osobni rast i ako zbog njega želite i mislite da možete više, znajte da ste našli pravu osobu.  (ljepotaizdravlje.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,