Utorak, 14. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Njen novi izgled fascinira i motiviše druge: Imala je 120 kilograma, danas je lični trener i model

Mathilde Broberg iz Danske je prije 3 i pol godine imala jedno poprilično sramotno iskustvo. Bila je u zabavnom parku, htjela je s prijateljima ići na voz smrti, ali joj to skoro nisu dopustili jer su smatrali da je preteška i da može uzrokovati probleme na vožnji. Tad je imala 120 kg.

Kad je bila mlađa, Mathilde je jela prevelike količine hrane i jednostavno nije previše razmišljala o tome. Punila se čokoladama, čipsom, kolačima, tjesteninama i raznoraznim burgerima. Dnevno je unosila preko 3500 kcal, što je količina kalorija koja je prevelika i za prosječnog odraslog muškarca, prenosi Lajk.hr.

Odlučila je napraviti velike promjene u svom životu. Prestala je jesti sve vrste brze hrane i umjesto toga počela jesti više puta dnevno, ali u malim porcijama. Jedan obrok joj je bio jedna čajna žlica hrane. Možda zvuči čudno i pretjerano, no djelovalo je.

Kad je skinula kilograme, imala je novi problem – višak kože. Zbog toga je izgledala još gore nego kad je imala 120 kg. Međutim, imala je sreće pa je dobila subvenciju od 7 hiljada dolara za operaciju uklanjanja viška kože. Rezultat je bio odličan. Kad je počela redovno ići u teretanu i naporno trenirati, pretvorila se u potpuno novu osobu.

Skinula je preko 55 kg i danas je lični trener, model i uzor mnogim ljudima koji imaju slične probleme.

“Da mi je neko prije nekoliko godina rekao da ću biti lični trener i model, smijala bih mu se u lice.”, rekla je Mathilde. Poređenje njenih starih i novih fotografija je nevjerovatna. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje