Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nevjerovatna priča: Od heroinske ovisnice do prave ljepotice (FOTO)

Preuzmite sliku

Dejah Hall je 26-godišnjakinja koja se godinama borila s ovisnošću, a svoje fotografije iz različitih faza ove borbe s opakim porokom objavila je na Facebooku.

Kako piše Daily Mail, njena ovisnost počela je kad se kao 17-godišnjakinja navukla na lijekove protiv bolova.

“Bila sam na partyju s prijateljicom i uzela sam tablete prvi put. Zbog stresa i problema kod kuće i nakon toga sve je krenulo nizbrdo”, ispričala je.

“Pila sam svakog dana po šest tableta koje možete dobiti samo na recept, a s 20 godina željela sam se riješiti ovisnosti”, rekla je.

Nakon što nije otišla tri dana za redom na časove odvikavanja, doktori su ju izbacili iz programa te je odlučila da odustane od odvikavanja.

Ovisnička kriza užasno ju potresala i nakon osam dana fizički se nije mogla ni pomaknuti te je sve vrijeme povraćala. Tad ju je prijatelj nagovorio da prvi put proba heroin.

“Povraćala sam, a on je pušio heroin pored mene. Rekla sam mu da je odvratan, no on mi je nudio samo jedan dim da mi pomogne s krizom. Ovisnik u meni je progovorio i pristala sam. Čim sam probala, zaljubila sam se u osjećaj. Svake minute svakog dana htjela sam se nadrogirati”, ispričala je.

Do trenutka kad je počela injekcijom unositi heroin u svoje tijelo bilo joj je svejedno je li živa ili mrtva.

“Imala sam oko 43 kilograma, ali bila sam uvjerena da sam prelijepa. To je ta varka droge, niste lijepi ako ste ovisni”, istaknula je.

Sve se preokrenulo u decembru 2012. godine kad je posjetila svog djeda.

  • “Sjedio je u svojim kolicima i rekao mi da mu nanosim bol. Slomila sam se i počela sam se moliti. Otišla sam nazad do djeda, fotografisali smo se i rekla sam mu da ću biti dobro”, prisjetila se.

    Dvije sedmice  kasnije doznala je da joj je djed umro. Zbog toga je odlučila krenuti na odvikavanje.

    Danas je majka i čista je već četiri godine. (radiosarajevo.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje