Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nevjerovatna priča: Na četvrti sastanak otišli u rađaonu

Preuzmite sliku

Nevjerojatnim razvojem događaja, tip koji je bio na tri fantastična spoja s djevojkom odjednom se našao u rađaonici umjesto da ide na njihov četvrti spoj, piše Bright Side

Nije baš ono što su planirali, ali ljubav može procvjetati na najneočekivanijim mjestima i na najiznenađujuće načine, čak i tokom poroda, prenosi Tuzlanski.ba

Kad je Alyssa Jane ušla 25. nedjelju trudnoće, odlučila je napraviti korak i otisnula se u svijet online izlazaka. Tada je slučajno naletjela na Maxa na Tinderu. Brzo su se dogovorili i odlučili se naći.

“Nisam željela nikoga zavlačiti, pa sam bila otvorena i iskrena”, opisuje ona. “Željela sam da odmah znaju u što se upuštaju”

 • Što se tiče Maxa, on se prisjeća tog trenutka, govoreći: “Uobičajeno ne bih udario ravno po trudnoj djevojci, ali bilo je nešto u vezi s njom.”

  Njihov prvi izlazak bio je pomalo nervozan, kao što biste i očekivali od takve situacije. Ali stvari su krenule iznenađujuće dobro i začas su planirali drugi i treći spoj. Nakon njihovog trećeg spoja, Max je morao otići iz grada na posao, ali su bili toliko zaljubljeni jedno u drugo da su odlučili da će ga Alyssa pokupiti na aerodromu kad se vrati na njihov četvrti spoj. Zvuči kao simpatičan plan, zar ne? E, tada su stvari postale divlje. Upravo dok se Alyssa spremala krenuti na aerodrom s uzbuđenjem koje je ključalo u njoj, sudbina se upetljala. Imala je pregled kod doktora. Pukao joj je vodenjak. Drhtavih ruku poslala je poruku Maxu i ispričala mu vijest. Max nije gubio ni sekunde i uputio se ravno u bolnicu , gdje će se sastati s Alyssinom mamom. Uvjeravao je njezinu mamu da je tu da joj pomogne i pruži joj podršku.

  Doktori su bili odlučni zadržati bebu jer je Alyssa bila trudna samo 34 sedmice. Dali su joj lijekove i poslali je kući sa strogim naredbama da se odmara i pazi na stvari. Tako je sljedećih sedmicu dana Alyssa bila kod kuće, a Max je bio s njom. Išao je na svaki pregled kod doktora, “tako da sam cijelu tu sedmicu ostao s njom kod nje kući i vozio je u bolnicu kad je trebala”,  tvrdi .

  Međutim, život je imao spreman još jedan obrat. U 35. nedjelji Alyssa je imala infekciju i morali su odmah potaknuti porod. Alyssina mama, njezina najbolja prijateljica i Max bili su u bolnici i podržavali je. Napetost u sobi je bila vidljiva dok su uključivali indukciju. Sat vremena kasnije, stvari su poprimile  zastrašujući preokret . Doktori su rekli da bebi otkucaji srca opadaju i da je u nevolji. Tada su tražili zahtjev za hitan carski rez kako bi bili sigurni da će i Alyssa i beba biti dobro.

 • Kroz sav ovaj haos i nepredvidivost, Max je ostao uz Alyssu, dokazujući da ljubav i nepokolebljiva podrška mogu izdržati čak iu najneočekivanijim i najizazovnijim vremenima.

 • Ulogu oca spremno je prihvatio bez imalo oklijevanja

  Beba, Ollie, napokon je rođena i nakon njegova dolaska, Max je nekoliko dana bio uz Alyssu dok je novorođenče bilo na intenzivnoj njezi zbog preranog rođenja. S obzirom na njegovu stalnu prisutnost tokom poroda, bolničko osoblje čak ga je zamijenilo za oca i dopustilo mu da ostane s njom u rodilištu. “Nije se bunio kad su ga zvali tata”, otkriva ona . “Samo se složio s tim.”

 • Alyssa i Max su zaručeni i čak su dobili svoju djevojčicu

  Premotajte se u današnji dan i to je dirljiva ljubavna priča koja nastavlja trajati. Alyssa i Max, koji su se jednom našli u toj zbrci na intenzivnoj njezi, sada su svoju vezu podigli na viši nivo. Da, zaručeni su.

  Ali to nije sve. Njihova ljubavna priča narasla je dolaskom još jednog člana porodice. Poželjeli su dobrodošlicu prelijepoj djevojčici na svijet, a zove se Autumn. Pridružuje joj se njezin stariji brat, Ollie, koji vjervjatno pazi na nju baš kao što je Max pazio na Alyssu u tim ranim danima.

  Njihova priča izazvala je nevjerojatnu reakciju na društvenim mrežama.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,