Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nekoliko razloga: Zašto svoje telefone ne bismo trebali koristiti kao alarm?

Preuzmite sliku

Naši telefoni postali su nerazdvojni produžetak naših ruku. Koristimo ih za toliko zadataka, poput prijave za posao, traženja informacija ili pronalaska novog mjesta za život, piše Bright Side.

Zapravo, ponekad se čini da će se život potpuno zaustaviti ako ih slučajno uništimo. A postavljanje alarma zadatak je koji gotovo svi rade na svom telefonu, međutim, postoje neke zaista loše stvari koje se mogu dogoditi ako to učinite, prenosi Tuzlanski.ba.

Evo nekoliko razloga za zamjenu alarma na pametnom telefonu stvarnim.

1. Može naštetiti vašem snu

Krenete uključiti alarm i “provirite” notifikacije, a onda, ne možete prestati listati stranice društvenih mreža. Međutim, ne samo da će to skratiti vrijeme spavanja, već plavo svjetlo telefona može uticati na kvalitetu vašeg sna i dovesti do poremećaja.

 • 2. To vam može poremetiti rutinu ujutro

  Opet, kad uzmemo telefon u ruke, automatski počinjemo provjeravati e-poštu i poruke. A ovo, naravno, oduzima mnogo više vremena nego što ste prvotno planirali, ostavljajući vas da požurite s rutinskim procedurama koje su zaista važne za održavanje rasporeda i dobre kondicije.

  3. Možda ga je teško čuti

  Budući da nije toliko glasan kao pravi alarm, lako ćete propustiti njegov zvuk. Uz to, svi smo navikli na zvukove koje naši telefoni ispuštaju tokom dana, pa može biti neučinkovit kao pravi alarm koji će nas probuditi iz dubokog sna.

 • 4. Baterija se može isprazniti

  Alarmi na mobilnim telefonima neće raditi kad se baterija isprazni, pa ako ne želite zakasniti na nešto važno, radije upotrijebite pravi alarm. Čak i ako se uvijek potrudite da ga napunite, možda nećete primijetiti da se baterija troši prije nego što zaspite. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,