Nedjelja, 26. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Masaža o kojoj svi pričaju: Opuštajuća je i fantastično djeluje na rasplamsavanje spolne želje

Preuzmite sliku

Poželjeli ste pružiti ili i sami iskusiti erotsku masažu ali mislite da ne znate dovoljno o masaži?

To nije bitno, uostalom, ako nikada ne probate nećete niti saznati koliko dobro vam ide. Jedino je bitno da osluškujete želje vašeg partnera i da mu jasno date do znanja šta vama godi. Kad vidite koliko je lako, a koliko užitka pruža, odustat ćete i od najuzbudljivije serije na televiziji

Lagani “zapaljivi” obrok

Nemojte se prejedati prije erotske masaže, koja treba biti uvod u seks. Pojedite nešto lagano i po mogućnosti neka se tu nađe nešto s afrodizijačkim djelovanjem…

Toplo je

Idealna temperatura je 25 stepeni C. Oboje ćete biti goli, a teško da će se “rasplamsati iskra” ako se budete smrzavali. Uostalom, ako temperatura nije dovoljno visoka, partnerovi mišići neće se opustiti, tijelo će mu biti napeto i neće uživati u masaži.

 • Prigušeno svjetlo, mekani jastuci

  Prigušite svjetla i isključite telefone tako da vas ništa ne ometa. Pustite nježnu, opuštajuću muziku i zapalite mirisnu lampicu s eteričnim uljem. Smjestite se udobno: okružite se jastucima i toplim dekama. Ako ste na podu, pobrinite se za ugodnu, mekanu podlogu. Za masažu nabavite prirodna biljna ulja. Najbolji izbor su ulja badema, makadamije, marelice ili sezama.

  Bez neželjenih uboda

  Skinite prstenje i narukvice. Odrežite nokte ako su vam predugački, kako ne biste ogrebli partnera jer to ne bi djelovalo dobro na atmosferu. Mijenjajte jačinu pritiska ovisno o tome koliko vidite da partner uživa u tome šta radite. Prilagodite svoje pokrete ritmu njegova disanja. Izmjenjujte lagane, mačkaste pokrete s trljanjem i lupkanjem.

  Poljupci, dodiri, šaputanja

  Ne morate se ni jedne tehnike držati niti nastojati djelovati kao profesionalni maser. Ponašajte se prirodno i između pojedinih pokreta masaže slobodno ubacite poljupce, nježne dodire, šaputanje u uho. Počnite s leđima. Masiranje leđa opušta i oslobađa napetost u mišićima pa je odličan izbor ako primijetite da je vaš partner nakon radnog dana preumoran ili previše napet za seks. Sjednite partneru na leđa, u visini stražnjice, položite dlanove na njegova ramena i zatim ih nježno povlačite prema stražnjici. Malo stisnite stražnjicu rukama, zatim dlanovima skliznite na bokove i nastavite prema pazusima i natrag prema ramenima. Istu putanju možete prijeći i radeći blage kružne pokrete dlanovima u suprotnim smjerovima. Završite nježnim lupkanjem jagodicama prstiju po cijelim leđima.

 • Masaža glave je dobra zato što stimulira energetski centar smješten iza čela, poznat kao treće oko. To oslobađa napetost, opušta i pruža osjećaj ugode i smirenosti. Ta masaža je zato dobar izbor za početak seanse prije nego što prijeđete na delikatnije zone kao što su prsa i dlanovi. Kleknite iza partnerove glave, položite mu dlanove na čelo i nježno gladite od vrha nosa prema rubnoj liniji kose. Vršcima prstiju tapkajući prijeđite po cijeloj glavi i za kraj dvije minute palcima ili kažiprstima masirajte sljepoočnice.

  Stopala. Na stopalu su četiri stimulativne tačke povezane s genitalnim organima, pa masaža stopala djeluje dvostruko: opušta i uzbuđuje. Nježnim pokretima u smjeru kazaljke na satu masirajte gležnjeve. Prstom nježno kružite oko zgloba nekoliko puta, a zatim nekoliko puta ocrtajte osmicu po ristu. Ponavljajte sve te pokrete mijenjajući intenzitet pritiska. Najbolji trenutak za ovu masažu je poslije predigre i prije nego što prijeđete na srž stvari. Stražnjica je visoko erogeno područje, a uz to stimulacijska tačka koja kontrolira prostatu i lučenje testosterona kod muškaraca smještena je blizu početka glutealne brazde. Položite dlanove na stražnjicu i masirajte je ritmičkim kružnim pokretima postupno povećavajući krugove. Zatim stavite oba dlana na jednu polovicu stražnjice i palcima potiskujte kožu prema gore. Pređite na drugu polovicu i ponovite.

  Dlanovi su “uzbudljivi”

  Ruke obiluju erogenim zonama, naročito laktovi na pregibu, zglobovi i dlanovi. Dlanovi su naročito osjetljivi pa i njihova masaža može pružiti intenzivno uzbuđenje. Prstima pređite od zglobova do lakta, zatim nastavite prema ramenu i potom se opet spustite do zglobova. Postavite zatim dlanove paralelno na podlakticu, pritisnite i povlačite ih do ramena, potom smanjite pritisak i polako se vraćajte prema zglobu. Primite partnera za dlan i palcima lagano trljajte njegovu unutrašnju stranu, a potom kažiprst nježno uvlačite među njegove prste.

  Od prsa do genitalija

  Prsa i trbuh su među najosjetljivijim dijelovima tijela, a koža oko prsne kosti je izuzetno tanka i vrlo osjetljiva na dodir. Uostalom, i kod žena i kod muškaraca prsa su sekundarna erogena zona čije dodirivanje vodi do spolnog uzbuđenja primarnih erogenih zona, odnosno genitalija. Sjednite na partnera u visini njegovih bokova i dlanovima radite kružne pokrete na prsima, prvo u smjeru kazaljke na satu, zatim u suprotnom. Svakako se poigrajte superosjetljivim bradavicama. I samo stimulacija bradavica kod žena može dovesti do orgazma, a ni muškarci nisu imuni na dodirivanje tog dijela tijela. (gloria.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,