Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodik na otvorenju Arnaudije poručio: Rušenje je bilo greška i čin bezumlja, želim da živimo u miru

Preuzmite sliku

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik obratio se danas prilikom otvorenja džamije Arnaudija u Banjaluci, te je tom prilikom poslao pomirljive poruke kazavši da je “Arnaudija svjedok postojanja, radosti, ali i bezumlja koje je dovelo do rušenja ovako divnog objekta”.

“Ne može se nikakvim rušenjem dovesti u pitanje postojanje ovakvih bogomolja. Danas svjedočimo tome da je ponovo izgrađen ovaj prelijep objekat. U ime Republike srpske želim zahvaliti svima onima koji su pomogli obnovu ove džamije, posebno Republici Turskoj i drugim institucijama. Vama, vjernicima muslimanima želim čestitati Dan džamija i ponovnu izgradnju ovog prelijepog objekta, koja je svjedok postojanja i radosti”, poručio je Dodik.

Vezano | Obnovljena džamija Arnaudija poslije više od 30 godina otvorila vrata: “Naslijeđe nad kojim treba bdjeti…” 

“Arnaudija je svjedok postojanja, radosti, ali i bezumlja koje je dovelo do rušenja ovako divnog objekta. Želim da živimo u miru i da ovakve bogomolje niko ne ošteti. Političari pomalo uzavrelih strasti šalju razne poruke ovih dana, a ja ću poslati samo jednu: Jedino što nam preostaje u našim životima jeste da mirno proživimo mir i stabilnost, da mi svi mi imamo jednaka prava zagarantovana. Cijenim činjenicu da smo ovdje okupljeni da svjedočimo uspjehu. Ovo je naše okupljanje. Neka vam je džamija sretna, neka posluži za molitveno djelovanje bez obzira na vjeru i naciju“, kazao je i zaključio:

“Računajte na sve nas, na institucije Republike Srpske, živi i zdravi bili”. (Foto: Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,