Utorak, 7. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Naša stranka Tuzla: Podržavamo inicijativu za izgradnju olimpijskog bazena

Preuzmite sliku

Gradski odbor Naše stranke Tuzla odlučio je podržati inicijativu vijećnika Omera Delalića o izgradnji zatvorenog olimpijskog bazena u Tuzli, iniciranu na posljednjoj održanoj sjednici.

”Smatramo da je ovo vrlo važan projekat za Tuzlanski kanton, izuzetno značajno ulaganje koje će doprinijeti razvoju sporta i poboljšati kvalitet obrazovanja. Plivanje je već dugo nezaobilazan dio obrazovnih sistema širom svijeta, a djeca u osnovnim i srednjim školama, kao i studenti, u Tuzlanskom kantonu iskoristili bi ovu mogućnost da poboljšaju i povećaju fizičku aktivnost. Istraživanja su pokazala da veliki broj djece školskog uzrasta u Tuzlanskom kantonu ima neki oblik deformacije kičme. Plivanje bi, uz atletiku i gimnastiku, pomoglo normalnom razvoju naše djece”, poručili su iz Naše stranke Tuzla.

Gradski odbor je predložio i mjesto za izgradnju bazena, Kampus Univerziteta u Tuzli. Ovaj sportsko-rekreativno-edukacijski kompleks zahtijevao bi stalno zaposlene radnike, ali bi omogućio i studentima rad tokom studiranja, što je u svijetu uobičajena praksa, naglašavaju iz Naše stranke.

Naša stranka ističe i da će se na svim nivoima vlasti u Tuzlanskom kantonu boriti za razvoj plivačkog sporta, ali i sporta općenito, te da će vijećnik Omer Berbić i zastupnica u Skupštini Tuzlanskog kantona Amra Nadarević – Vodenčarević sigurno podržati inicijativu za izgradnju bazena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje