Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Lugavić razgovarao s predstavnicima Udruženja obrtnika Tuzle

Preuzmite sliku

Danas se u Gradskoj upravi Tuzle, gradonačelnik dr.sc. Zijad Lugavić sastao s predstavnicima Udruženja obrtnika Tuzle kako bi detaljno analizirali rezultate i planirali buduće korake za manifestaciju “Zima u Tuzli”.

Na sastanku je zaključeno da je prethodna “Zima u Tuzli” bila ne samo najbolje organizovana, već i najposjećenija do sada.

Gradonačelnik Lugavić izrazio je svoje zadovoljstvo postignutim uspjehom manifestacija te naglasio ključnu ulogu saradnje između Grada i obrtnika u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Istaknuta je važnost podrške rastu i razvoju obrtničkoj zajednici.

U fokusu razgovora bilo je proširenje ponude za narednu “Zimu u Tuzli”. Predstavljeni su konkretni planovi i inovativne ideje za unapređenje manifestacije. Dodatno, predložena je zajednička realizacija obilježavanja Dana zaljubljenih i Dana žena na Trgu slobode.

S obzirom na nadolazeće manifestacije, razgovaralo se i o “Proljeću u Tuzli”, gdje će se održati Biofest. Tu su predložene i nove  aktivnosti, uključujući Streetfood, kako bi se dodatno obogatila ponuda manifestacija, s ciljem stvaranja boljeg i ugodnijeg života u Tuzli.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje