Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Grad Tuzla će izdvojiti 78.000 KM za nabavku senzora za bezbolno i kontinuirano mjerenje šećera u krvi

Preuzmite sliku

Nakon zvaničnog sastanka sa predsjednicom Udruženja građana Novi Horizonti Tuzla Indirom Bektić, vijećnici parlamentarne većine u Gradskom vijeću Tuzla podnijeli su incijativu za zakazivanje vanredne sjednice GV Tuzla, koja će se održati 30.04.2021.godine sa početkom u 08.30 sati.

Na vanrednoj sjednici u saradnji sa nadležnim gradskim službama ćemo predložiti da se sredstva za nabavku senzora za bezbolno i kontinuirano mjerenje šećera povećaju, da se iz raspodjele istih ne isključi UG Novi Horizonti Tuzla.

Na ovaj način će se u Budžetu Grada Tuzle za nabavku senzora za bezbolno i kontinuirano mjerenje šećera u krvi obezbjediti ukupno 78.000 KM, od čega će 38.000 KM biti realizovano putem UG Novi Horizonti iz Tuzle, a 40.000 KM će se na bazi kriterija utvrđenih od strane GV Tuzla dodjeljivati putem Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu.

Naime, po objavi zaključaka u sredstvima javnog informisanja, došlo je do reakcije građanki i građana koji smatraju da UG Novi Horizonti Tuzla treba da ostanu budžetski korisnici u Budžetu Grada Tuzle, ali da su sredstva za nabavku senzora za bezbolno i kontinuirano mjerenje šećera u krvi planirana u nedovoljnom iznosu.

Zbog konačnog dobijanja potpunih i valjanih informacija u vezi sa cijelom situacijom, Udruženju Novi Horizonti Tuzla upućujemo izvinjenje zbog napravljenog propusta koji smo u prilici ispraviti.

Istovremeno, u svom obraćanju građankama i građanima Tuzle izražavamo da je naša želja, zadaća i obaveza odgovorno postupati sa novcem naših sugrađanki i sugrađana, te da će tako biti i u buduće.

Nikome i nikada nećemo dopustiti da zloupotrijebi našu namjeru transparentne raspodjele budžetskog novca, naročito ne na uštrub najranjivije kategorije- naše djece, što nam nikada nije ni bila ni namjera, navodi se u saopćenju Parlamentarne većine u Gradskom vijeću Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje