Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Real i Bayern na korak do plasmana u polufinale Lige prvaka (VIDEO)

Preuzmite sliku

Branilac titule prvaka nogometne Lige prvaka Real Madrid u Torinu je savladao Juventus s 3:0, dok je minhenski Bayern također u gostima s 2:1 pobijedio Sevillu, u prvim susretima četvrtfinala elitnog evropskog takmičenja.

U reprizi prošlogodišnjeg finala Real je deklasirao staru damu.  Real Madrid je kao gost na stadionu “Allianz” u Torinu deklasirao Juventus rezultatom 0:3. Madriđani su poveli već u 3. minuti golom Cristiana Ronalda na asistenciju Isca, što je bio i rezultat prvog poluvremena. Gosti su udvostručili prednost u 64. minuti, ponovo preko Ronalda, koji je sjajno pogodio na asistenciju Daniela Carvajala.

Juventus je u 66. minuti ostao s igračem manje nakon što je Paulo Dybala zaradio drugi žuti i automatski crveni karton. Samo šest minuta kasnije Real je povećao prednost na 3:0 golom Marcela, a asistent je bio Ronaldo koji je obilježio prvi duel ova dva tima. Do kraja meča više nije bilo golova, pa je kraljevski klub upisao važnu pobjedu kojom su skoro osigurali plasman u polufinale Lige prvaka.

U drugoj utakmici, Sevilla je na stadionu “Ramon Sanchez Pizjuan” u Sevilli poražena od Bayern Minhena rezultatom 1:2.

Uzvratni mečevi se igraju 11. aprila.

U srijedu su na programu još dva meča u kojima se sastaju Barcelona – AS Roma i Liverpool – Manchester City. Obje utakmice počinju u 20.45 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje