Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Priprema se fantastična ekipa: Milan će opet biti jak (FOTO)

Preuzmite sliku

Nova uprava Milana želi da zasluži ljubav i povjerenje navijača posrnulog giganta, pa su kineski vlasnici i njihovi ljudi punom parom krenuli u sastavljanje ekipe i stvaranja potpuno novog Milana.

  • Musacchio je već stigao, te će uz Romagnolija biti jedan od najkvalitetnijih štoperskih tandema u ligi. Brzonogi Kessie je pred promocijom u timu, a Ricardo Rodriguez iz Wolfsburga u završnim pregovorima. Blizu potpisa je i Lucas Biglia iz Lazija, kojeg je svojevremeno želio Real Madrid. Trener će ostati Vicenco Montela, koji je potpisao novi dvogodišnji ugovor.

     

    Priča oko Donnarumme je jedina briga navijača Milana ovog ljeta, s obzirom da jedan od najboljih golmana želi najbolji ugovor u ligi.

    Drugi veliki potpis bi trebalo da bude napadač koji će zameniti Carlosa Baccu. Prva meta je Alvaro Morata iz Real Madrida. Milan mu je ponudio 8.000.000 eura po sezoni na pet godina, ulogu prve opcije u napadu i igrač je već načelno pristao. Milanov direktorski tandem će naredne subote biti u Cardifu na finalu Lige šampione. Tamo će biti i Moratin agent Huanma Lopez i poslije utakmice bi trebalo da počnu zvanični pregovori sa upravom Reala. Milan je spreman da izdvoji 60.000.000 za obeštećenje, Real je ranije tražio deset više, ali bi mogao da pristane i na ovu ponudu.

    Milan je želio i Keitu Baldea iz Lazija, ali je on skup i radije bi da čeka Juventus. Zato se pregovara sa Atalantom oko Papua Gomeza koji je odigrao sezonu iz snova u Atalanti. Njegova cijena je oko 20.000.000 eura, Milan nudi oko 15.000.000.

    Ako završi sve pomenute poslove, Milan bi treneru Monteli zaista servirao tim koji ne bi trebalo da ima probleme da se plasira u Ligu prvaka. (A.P. | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,