Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mreže mirovale na Gradskom stadionu u Vitezu: Vitez i Sloboda podijelili bodove

Preuzmite sliku

U okviru 14. kola BHT Premijer Lige Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu u Vitezu snage su odmjerili nogometaši Viteza i Slobode.

I nakon 90. minuta igre mreže su mirovale pa je utakmica okončana bez golova i podjelom bodova. Tokom čitavog susreta može se kazati da su domaćini bili nešto agilniji tim na terenu sa više stvornih prilika ali ipak nisu upjeli da postignu pogodak.

Mrežu Slobode u nekoliko navrata sjajno je sačuvao golman Kenan Pirić svojim odbranama. Najbolju priliku da dođe do prednosti Sloboda je imala pet minuta prije kraja utakmice kada je Zec je prebacio loptu do Krpića, koji glavom sa male udaljenosti šalje loptu pokraj gola.

Treba kazati da se na utakmici dogodio i jedan sporni detalj kada je fudbaler Slobode bio fauliran u šesnaestercu Viteza ali glavni sudija Adis Mulahasanović iz Sarajeva nije pokazao na bijelu tačku.

Vitez: Nwolokor, Rašić, Jevtić, Muminović, Kokot, Livančić, Mamić, Đerić, Barišić, Sadiković, Hodžurda. Sloboda: Pirić, Kostić, Škahić, Fatić, Efendić, Krpić, Grahovac, Lazevski, Mehmedagić, Hasanović, Veselinović.

Za naredni meč protiv Željezničara Vlado Jagodić neće moći da računa na Grahovca koji je u susretu protiv Viteza dobio žuti karton. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,