Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić: Došlo vrijeme da upišemo prvu pobjedu na domaćem terenu u okviru Lige za prvaka

Preuzmite sliku

Danas je na Stadionu Tušanj održana konferencija za medije FK Sloboda Tuzla povodom 8. kola Lige za prvaka BiH u kojem Sloboda igra protiv Radnika iz Bijeljine, direktnog konkurenta za četvrtu poziciju BH Telecom Premijer lige. Prisutnim novinarima obratio se Vlado Jagodić, šef stručnog štaba i fudbaler FK Sloboda Tuzla, Ismar Hairlahović.

Šef stručnog štaba najavio je da će Sloboda u subotu krenuti krupnim korakom ka pobjedi protiv Radnika jer na terenu se mora pokazati opravdanost za izbor grupe mladih igrača.

-Došli smo do posljednje tri utakmice i posljednih 270 minuta od čega ćemo 180 igrati na domaćem terenu i mislim da je došlo vrijeme da upišemo prvu pobjedu na domaćem terenu u okviru Lige za prvaka, a posebno jer se radi o našem direktnom protivniku za četvrtu poziciju, za koju smo mi jasno kazali da smo zainteresovani maksimalno i da na kraju želimo završiti kao četveroplasirani bez obzira da li će to donijeti Evropu ili ne. Ja sam igračima jasno poručio da njima ne može biti svejedno da li će Sloboda ovu sezonu završiti na četvrtom, petom ili šestom mjestu, ako već ne mogu biti među prva tri mjesta. Mi idemo tim našim stazama koje smo izabrali na početku, ali mi na terenu protiv Radnika i Krupe moramo pokazati da smo sa pravom odabrali grupu mladih igrača. Dosada sam zaista na sebe preuzimao maksimlanu odgovornost po pitanju igre i rezultata, ali smatram da je sada trenutak kada igrači trebaju biti svjesni da je vrijeme da kroz ove dvije domaće utakmice pa i utakmicom u Mostaru moraju ovjeriti svoj boravak u Slobodi i opravdat svoj boravak ovdje, kazao je Vlado Jagodić prisutnim novinarima.

  • Slobodin sutrašnji protivnik protekih dana iznenada je promijenio trenera, ali Jagodić smatra da se neće mnogo promijeniti u igri ekipe Radnika.

    -Radnik je ekipa koja je promijenila trenera prije tri dana, ali to je ekipa koja je nastavila igrati ono što je igrala pod palicom bivših trenera i sigurno neće se mnogo mjenjati u njihovoj igri, rekao je Jagodić te dodao: -Imaju oni rovitih fudbalera ali imamo i mi. Hairlahović je protiv Sarajeva zadobio nezgodnu povredi, Lazevski je isto rovit, ali stisnuo je zube i odradio sve treninge ove sedmice, dok se Jahić tek priključio ekipi. Nemamo kartoniranih i kažnjenih što je jako dobro i radili smo na tom planu. Sutra moramo svi biti na nivou na tom planu, počev od mene pa do igrača. Utakmica će biti veoma zahtjevna i moramo jednostavno biti optimisti. Publika će sigurno sutra doći u velikom broju i moramo i zbog njih biti na visokom nivou, rekao je Jagodić.

    Na konferenciji za medije, novinarima se obratio Ismar Hairlahović koji je kazao da je atmosfera u ekipi jako dobra i da su fudbaleri spremni dati svoj maksimum kako bi u subotu ostvarili pobjedu.

  • “Atmosfera u ekipi je jako dobra. Svjesni smo na kojoj poziciji se nalazimo i da odlučujemo sami o sebi, ali mi imamo jasan cilj i želimo jednostavno da budemo četvrti bez obzira da li će donjeti Europu ili ne. Spremni smo dati sve od sebe na sutrašnjoj utakmici da bi ostvarili pobjedu, rekao je Hairlahović.

    Podsjećamo, utakmica 8. kola Lige za prvaka BiH BH Telecom Premijer lige u kojoj se sastaju FK Sloboda Tuzla i FK Radnik Bijeljina počinje u subotu, 13. maja u 17 sati na Stadionu Tušanj, a ulaz za djecu do 12 godina i žene je besplatan. (fksloboda.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,