Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Enzo Zidane nakon debija za Real: Ostvario mi se san

Preuzmite sliku

Enzo Zidane (21) iskoristio je priliku koju mu je trener Real Madrida i njegov otac Zinedine ukazao u utakmici Kupa kralja protiv Cultural Leonesa i postigao gol u trijumfu 6:1. Dan nakon sjajnog debija u dresu “kraljevskog kluba“ mlađi Zidane je kazao da mu se ispunio san.

Enzo je u igru ušao na početku drugog poluvremena, a mrežu protivnika zatresao je nakon svega 18 minuta provedenih na travnjaku.

Postići gol u debiju za Real Madrid je ostvarenje moga sna. Stvarno sam sretan što se to dogodilo na Santiago Bernabeu i što smo pobijedili. Bila je to posebna noć. Čekao sam svoju šansu i ukazala mi se. Ovo je tek početak i moram nastaviti raditi kako bi dobijao još šansi da igram i da pomognem timu. Stariji saigrači mene i ostale mlađe igrače tretiraju jako dobro. Svo vrijeme učim mnogo toga samo gledajući najbolje fudbalere na svijetu“, kazao je Enzo Zidane za zvanični internet portal Real Madrida.

Enzo je prošao kompletnu omladinsku školu Reala u kojoj je od svoje devete godine života. Igrao je za Real Madrid C, a za B tim je odigrao 61 utakmicu u postigao pet golova. Sinoć je dočekao i debi za prvi tim Reala, te ga okrunio golom.

Mlađi Zidane je igrao za U15 reprezentaciju Španije, a potom za U19 selekciju Francuske. S obzirom da nije upisao niti jedan nastup za bilo koju seniorsku reprezentaciju, imaće pravo da bira za koga će igrati, a osim dvije spoemnute selekcije može nastupati i za Alžir, zemlju porijekla njegovog oca Zinedinea. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,