Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. fudbaler na listi klijenata Mina Raiole

Preuzmite sliku

Mino Raiola je jedan od najpoznatijih fudbalskih agenata, a osvježena lista njegovih klijenata uistinu je impresivna. A tamo se nalazi i ime jednog bosanskohercegovačkog fudbalera.

Zanimljivo, nije to igrač široko poznat domaćoj javnosti, neko ko je na meti selektora i ko igra za bh. nacionalne timove. Njegovo ime je Boban Lazić, a prema Transfermarktu, osim bh. posjeduje i srbijansko državljanstvo. Rođen je u Holandiji 1994. godine, a za mladu reprezentaciju BiH odigrao je jednu utakmicu dok je mladi tim vodio Vlado Jagodić.

Kroz ne baš uspješnu karijeru bio je pod ugovorima s Ajaxom i grčkim velikanom Olympiacosom, a trenutno je slobodan agent. Uprkos strašnim vezama u svijetu fudbala, Raiola mu nikako ne uspijeva pronaći adekvatnog poslodavca pa se nakon borava u nizu niželigaša, sada samostalno priprema za novu avanturu.

Treba reći da još jedan igrač među klijentima Mina Raiole ima bh. pasoš, a to je Zlatan Ibrahimović. Barem tako piše na Transfermarktu.

Raiola je rođen 1967. godine u Italiji, ali je kao dječak preselio s porodicom u Holandiju. Tamo je odrastao, a mnogo vremena provodio je u porodičnom restoranu gdje je i sreo ”ozbiljan fudbal”. Počeo je raditi u jednom lokalnom klubu kao sportski direktor, ali uskoro je shvatio da je budućnost fudbala ”bogata”, pa se upustio u poslove fudbalskih agenata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,