Utorak, 11. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Život joj se promijenio nakon operacije grudi: ‘Svakodnevni život postao je nemoguća misija’

Preuzmite sliku

Žena kojoj su grudi veličine od 40I pravile ogromne probleme tokom svakodnevnih aktivnosti tvrdi da joj se život promjenio nakon smanjenja grudi, piše The Sun.

Senetisiwe Ginindza rekla je su je i fizički i mentalno opterećivale grudi “lubenice” teške 6,5 kilograma svaka dok je patila od gigantomastije, prenosi Tuzlanski.ba.

Grudi 23-godišnjakinje bile su toliko teške da je na kraju morala potpuno prestati nositi grudnjake jer su joj naramenice ostavljale bolne žuljeve na ramenima.

Došlo je do trenutka kad se Senetisiwe bojala da napusti svoj dom dok je bila preplavljena komentarima stranaca koji bi je dodirnuli bez njenog dopuštenja i pitali jesu li njezine grudi lažne.

 • Nakon što se godinama osjećala kao da je objektivirana, Senetisiwe je odlučila smanjiti svoje grudi veličine 40I na veličinu C koja je uključivala napornu četverosatnu operaciju.

  Objašnjavajući kako joj se grudi ‘miješaju u svakodnevni život’, rekla je: “Uvijek sam bila sitna s malim strukom, tako da kad su porasle nisu bile u proporciji s mojim tijelom, bile su poput lubenica.

  “Kada sam se spuštala niz stepenice ili čak hodala, pljeskale su jedna o drugu što je bilo vrlo neugodno – morala sam ih držati cijelo vrijeme kako su velike i vise. Trčanje je bilo vrlo bolno jer bi skakale gore-dolje i udarale me u lice.”

 • Šta je gigantomastija?

  Gigantomastija je rijetko stanje koje uzrokuje prekomjeran rast ženskih grudi. Tačan uzrok nije poznat i može se pojaviti nasumično, ali i tokom puberteta, trudnoće ili nakon uzimanja određenih lijekova. Rast dojki može se dogoditi tokom nekoliko godina, ali bilo je slučajeva da su ženske grudi porasle za tri ili više veličina u roku od nekoliko dana. Ostali simptomi uključuju bol u dojkama, probleme s držanjem, infekcije i bolove u leđima.

  Nakon što je bila zatvorena u svom domu, Senetisiwe je prošle godine otišla pod nož i rekla da se rasplakala kada je osjetila svoja manja prsa.

  “Bila sam u zanosu, znala sam da će se moj život promijeniti zauvijek.

 • Senetisiwe kaže da joj je operacija promijenila život i da sada osjeća da može “učiniti bilo šta”.

  “Niko neće razumjeti vaše lično zadovoljstvo i olakšanje koje ste dobili nakon što ste skinuli svu težinu sa sebe, rekla je. Mogu mnogo više raditi danas, imam više energije i izdržljivosti i mogu učiniti bilo što, bilo da je intimno s nekim ili nešto sportsko.Mnogo je lakše birati odjeću i mogu nositi sve što želim – odijevanje i nošenje novih odijela sada sam ono što me veseli.”, kaže Senetisiwe. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,