Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vrijedi ih poslušati: U braku su skoro 70 godina, a ovo su njihovi savjeti

Preuzmite sliku

Geoffrey i Pauline Walker u braku su 69 godina, tako da njihove savjete o ljubavi i braku vrijedi poslušati, piše Metro.

Iako su se vjenčali 1951. godine, kažu da su i poslije toliko decenija veoma zaljubljeni jedno u drugo. Imaju desetoro praunučadi i razumiju kakav je pritisak biti roditelj i plaćati račune, znaju da to često može da dovede do svađe, ali Paulin savjetuje parovima da nikada ne odu u krevet ljuti, prenosi Tuzlanski.ba.

A Geoffrey, koji je radio kao vodoinstalater, kaže da su riječi koje usrećuju njegovu ženu: “Izvini, ja sam pogriješio”.

To što imaju različita interesovanja znači i da uvijek imaju o čemu da razgovaraju za stolom, smatra ovaj vremešni bračni par. Imaju čak i Instagram profil na kojem dijele zanimljivosti iz svakodnevnog života. Za upravljanje profilom, zadužen je uglavnom Geoffrey.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pauline & Geoffrey Walker (@geoffreywalk) on

Paulin dodaje da je njen suprug uvijek zasmijava, čak i poslije skoro sedam decenija braka. Posljednjih godina je bila bolesna, imala je čak 21 operaciju, a Geoffrey je sve vrijeme bio uz nju.

“Geoffrey je uvijek uz mene, zna svaki bolnički restoran širom Britanije, pa čak i na Tenerifima jer sam jednom bila i tamo. Kada su nam po povratku poslali veliki račun, rekao je ‘Ne brini o plaćanju, posjećivaću te iz zatvora’. Uvijek me zasmijava”, ispričala je ona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pauline & Geoffrey Walker (@geoffreywalk) on

“Važno je da uvijek imate smisao za humor jer je život previše kratak”.

Kažu da su zajedno stvorili stotine nezaboravnih uspomena sa različitih putovanja i sve su to dokumentovali u albumu koji je Ggeoffrey poklonio svojoj supruzi.

Pored toga što zajedno uživaju u avanturama, smatraju da je, da bi ljubav tako dugo opstala, jako važno ne shvatati stvari previše ozbiljno. A vjerovatno pomaže i to što joj on svakog jutra kuha čaj i sprema doručak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pauline & Geoffrey Walker (@geoffreywalk) on

“Budim se uvijek sat prije nje da bih mogao da čitam i odnesem joj čaj i doručak u krevet. Male stvari su jako važne, a svakog dana se i poljubimo i pomazimo”, zaključuje Geoffrey.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje