Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vesele komšinice iz Goduše uljepšat će vam dan: “Ona popije one tablete za budalaštinju, gleda Zadrugu, dobro joj” 

Preuzmite sliku

Na youtube kanalu novinara Alena Avdića možete upoznati različite ljude, vidjeti svijet raznih zanimanja i čuti zanimljive životne priče iz svih krajeva BiH.

Bosanski duh je duh opuštenosti, odsustva srkleta, kako bi mi kazali, neangažiranosti naspram prolaznosti ovozemaljskih i posebno materijalnih stvari, to je duh nedovoljno precizne definicije, ali koji se može opisati pričama poput one koju vam donosimo u nastavku.

Alija i Mina su prijateljice su iz Goduše kod Visokog. Godine su to prijateljstva i ispijanja kafe. Mnogo je problema u životu njihovom, međutim to ne utiče na smijeh i zabavu u njihovom društvu.

U više nego zanimljivom razgovoru otkrike su u čemu pronalaze razlog za smijeh i pored svih problema, te kako provode dane ali sjetile su se i ljubavi iz mladosti za kojima još uvijek srce jako kuca.

“Odavno nisam vidjela bolju reportažu. Ove žene su za poželjeti u komšiluku. Rado bih se s njima družila. Kod njih ima puno smijeha.”

“Majke svaka vam čast svoj bol nosite u duši s ipak ste tako vedre i pozitivne neka vas dragi Bog čuva da živite još dugo.”

“Tačno je kad ljudi kažu da nije bitno koliko je godina u životu, već koliko je života u godinama. Odlične su, pozdrav iz dalmacije. Zato volim Bosnu, možeš ih tlačiti, uništavati, al'duh nikada.” samo su neki od brojnih pozitivnih komentara na video.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje