Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svjetska putnica i blogerica pokazala kako je teško potrošiti 100 dolara za 24 sata u BiH

Preuzmite sliku

Dear Alyne je djevojka iz Kalifornije koja je posjetila više od 80 zemalja širom svijeta, a u novembru prošle godine je posjetila i našu Bosnu i Herccegovinu.

 • Naime, Alyne putuje svijetom, otkriva nova mjesta i upoznaje druge kulture, a uz to sve objašnjava kako potrošiti 100 dolara za 24 sata. Našom zemljom je ostala oduševljna. Sve svoje avanture i zapise sa putovanja, Alyne bilježi kamerom te dijeli na društvenim mrežama.

  “Bosna zvuči super egzotično i super skupo, ali nedajte da vas ime zavara”, kazala je na početku Alyne. U videu o posjeti našoj zemlji navodi 3 stvari po kojima je BiH prepoznatiljiva: hrana, šoping i avanture. Alyne nije probala ćevape, jer je vegeterijanka, ali zeljanici nije mogla odoljeti.

  Poređenja radi, navodi kako u našoj zemlji možete možete kupiti 6 bosanskih kafa, dok je to cijena jedne kafe u Starbuckusu.

  Također je pokazala i istakla suvenire i ručne radove poput vunenih čarapa. Alyne je ostala oduševljena i prirodom u BiH te u videu navodi kako svuda možete napraviti odlične fotografije za uspomenu.

  Na kraju dana je potrošila samo 55 dolara i objašnjava kako je zapravo teško potrošiti 100 dolara u BiH. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje