Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sretna porodica: Mlada majka pokazala kako sprema osmero djece za spavanje

Preuzmite sliku

Australka Chloe Dunstan  i njen suprug dobili su prvo troje djece, pa onda trojke i blizance, pa je trebalo dosta prilagodbe da uspiju organizirati život tako brojne porodice.

Kad kaže da ide spremiti djecu na spavanje, Chloe Dunstan, 27- godišnja mama iz Pertha u Australiji, ima pred sobom popriličan izazov. Naime, ona i suprug Rohan imaju osmero djece mlađe od 10 godina.  Troje ih je rodila i prije svog 22. rođendana, onda su dobili trojke, a lani u oktobru su se porodici  pridružili i blizanci.

Iako sad već imaju dosta uhodane rutine za većinu svakodnevnih situacija, Chloe kaže kako je često vrlo užurbano u kući u kojoj stalno trčkaraju Evan (8), Otto (7) i Felix (6), te trojke Rufus, Hank i Pearl, koji će uskoro napuniti  5 godina. Da bi sve funkcioniralo kako treba, potrebna je nevjerovatna organizacija. Kako se može vidjeti u kratkim video prilozima koje Chloe redovno objavljuje na YouTube kanalu, pripreme za odlazak na spavanje počinju već u 16:30 sati, kad priprema večeru za cijelu porodicu. Starija djeca za to vrijeme pomažu pospremiti igračke, dok se oni najmlađi imaju priliku odmoriti pa drijemaju u stolicama za ljuljanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chloe and beans (@chloeandbeans)

Ključ uspjeha je u dobro osmišljenom obroku, kako bi trebalo što manje vremena za njegovu pripremu, kaže mlada mama. Tako je za dan kada je snimala prilog izabrala tjesteninu s patlidžanom, tikvicama, špinatom, rajčicom i lukom. Kad završi s kuhanjem, klinci večeraju, pa nešto prije 20 sati slijedi pranje zubića. Uskoro djeca idu u krevet, no onda slijedi čitanje priča.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chloe and beans (@chloeandbeans)

Od kad je prvi puta rodila, Chloe je skupila tisuću knjiga i slikovnica, pa djeca prije odlaska u krevet sama biraju.  Mama kaže kako joj je danas čak i malo lakše s pripremama, jer se i trojke sad već znaju sami presvući u pidžamice, a ujutro se već pomalo i sami odijevaju. Kaže kako svi uživaju u tome što su velika obitelj, pogotovo sada kad su kod kuće, uslijed lock downa.

,,Starija djeca ujutro slušaju online nastavu i rješavaju zadatke, a poslije podne uživaju u zajedničkim aktivnostima: Crtanju, igranju s igračkama, smijehu.”, kaže mama. Ona i suprug  vode on-line trgovinu igračkama, pa relativno lako mogu organizovati posao tako da se tokom dana stignu posvetiti mališanima. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,